13 °C Budapest

Merre tart a piac? - A hibrideké a jövő?

Pénzcentrum
2007. június 15. 15:00

A hibrid működésű autók iránti kereslet növekedése úgy tűnik, begyűrűzött az autókölcsönzési üzletágba is. Nemsokára egyre több kocsit kölcsönzőnek nyílik majd lehetősége a környezetkímélőbb technológia választására, legalábbis az Egyesült Államokban.

Csütörtökön jelentette be a Hertz Global Holdings Inc., hogy 68 millió dollárt költ annak érdekében, hogy 3400 Toyota Priust szerezzen be flottájába 2008-ig. Szintén ezen a héten tett hasonló bejelentést az Avis Budget Group Inc., amely tervei szerint 1000 Priust állít szolgálatba már a jövő héten.

Az autópiaci elemzők véleménye szerint ugyanakkor még a flottanövelés ellenére is relatíve alacsony részt képvisel a hibrid kocsik állománya a kölcsönzők flottáin belül. A Hertz egyébként a régebbi, hagyományos modellek lecserélésével azt reméli, hogy évi 3000 tonnával lesz majd képes széndioxid-kibocsátását csökkenteni.
John Barrows, az Avis szóvivője szerint a Priust nem csupán az utazók keresik majd, hanem azok is, akik esetleg szeretnének ilyen kocsit vásárolni, ugyanis így könnyedén kipróbálhatják a kocsit, mielőtt megvennék azt.

A Hertz és az Avis mellett az Enterprise Rent-A-Car kölcsönző flottájában már több mint 3000 hibrid kocsi található, a 41 000 rugalmas üzemanyagcellás személygépkocsi, valamint etanol-alapú üzemanyaggal működő kisteherautók mellett.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?