Lassabban zuhan a magyar autópiac, az Opel fogy a legjobban

2009. április 7. 09:30

Az első negyedévben 22 380 új személyautó kapott rendszámot Magyarországon, 43,5 százalékkal, illetve 17 241 darabbal kevesebb, mint az elmúlt év azonos időszakában. A márciusi 9249 forgalomba állítás viszont már csak 33,4 százalékkal marad el a tavalyi harmadik hóban regisztrálttól, de még így is 4646 darabos a csökkenés.


A JATO Dynamics adatai szerint idén januárban a márkakereskedők által értékesített 5748 személyautó 51,8 százalékkal maradt el a 2008. januáritól, a februári 9232 darabos értékesítés viszont az egy évvel korábbinál már csak 32,1 százalékkal kevesebb.

Márciusban a legnagyobb forgalmú márkának a piaci részesedését 15 százalékra növelő Opel bizonyult, a legnépszerűbb modellek listáját az Opel Astra vezeti a Ford Focus és a Suzuki SX4 előtt.

A kis kocsik és az alsó középkategória értékesítése csökkent az elmúlt hónapokban -ebben komoly szerepet játszik az, hogy a PSZÁF fellépett a nullszázalékos önrésszel kínált tízéves futamidejű hitelek folyósításával szemben. A piaci szereplők idén mintegy százezer személyautó eladásával számolnak.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 20. csütörtök
Rafael
25. hét
Június 20.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 19. 21:09
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm