Lassabban zuhan a magyar autópiac, az Opel fogy a legjobban

2009. április 7. 09:30

Az első negyedévben 22 380 új személyautó kapott rendszámot Magyarországon, 43,5 százalékkal, illetve 17 241 darabbal kevesebb, mint az elmúlt év azonos időszakában. A márciusi 9249 forgalomba állítás viszont már csak 33,4 százalékkal marad el a tavalyi harmadik hóban regisztrálttól, de még így is 4646 darabos a csökkenés.


A JATO Dynamics adatai szerint idén januárban a márkakereskedők által értékesített 5748 személyautó 51,8 százalékkal maradt el a 2008. januáritól, a februári 9232 darabos értékesítés viszont az egy évvel korábbinál már csak 32,1 százalékkal kevesebb.

Márciusban a legnagyobb forgalmú márkának a piaci részesedését 15 százalékra növelő Opel bizonyult, a legnépszerűbb modellek listáját az Opel Astra vezeti a Ford Focus és a Suzuki SX4 előtt.

A kis kocsik és az alsó középkategória értékesítése csökkent az elmúlt hónapokban -ebben komoly szerepet játszik az, hogy a PSZÁF fellépett a nullszázalékos önrésszel kínált tízéves futamidejű hitelek folyósításával szemben. A piaci szereplők idén mintegy százezer személyautó eladásával számolnak.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?