9 °C Budapest

Összepréselte a Suzukit a Hummer - megrázó képek!

Pénzcentrum
2009. április 1. 17:00

Megrázó fotók láttak napvilágot egy Hollandiában történt tragikusan végződő balesetről. Egy Hummer hátulról telibe trafált egy Suzukit és szinte teljesen összepréselte azt, a kisautó vezetőjének esélye sem volt.

A Hummer terepjárókat eredetileg az amerikai hadsereg számára fejlesztették ki, utcai változata óriási népszerűségnek örvend. A közutakon egyre gyakrabban találkozhatunk olyan járművekkel, melyek akár a falon is átmennének, ennek látta kárát a szerencsétlenül járt Suzukis.

A helyszínelők is megdöbbentek a roncsok láttán!

A katonai terepjárókat eredetileg az AM General vállalat készítette, amely már a 80-as években felvetette a terepjáró utcai változatának lehetőségét. A tesztek során a Hummer könnyedén vette az akadályokat és a legnehezebb megpróbáltatások sem tudtak kifogni a terepvezetésre tervezett modelleken. Az első komolyabb bevetésre a Sivatagi Vihar hadművelet során került sor, amit a fél világ szinte élőben követhetett.


Nagytható: erős idegzetűeknek!

A civil változatot 1992-ben kezdték el árusítani a tengerentúlon, majd 6 évvel később a General Motors megvásárolta a márkát. A követező években megjelentek az új modellek, a Hummer H2 és a Hummer H3. A GM ezt követően már csak a civil változat fejlesztésével foglalkozott, az utcai modellektől eltérő katonai járművek gyártását az AM General végezte.

A kétezres években a Hummer fokozatosan meghódította az európai piacokat, majd megindult a dél-afrikai, a közel-keleti, az ausztrál, az orosz és a japán export. A tragikus balesetről készült felvételeken jól látszik, hogy a terepjáróban szinte alig keletkezett kár, vezetője és utasai kisebb zúzódásokkal megúszták az ütközést. (a képek forrása: autoinsane.com)

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 27. kedd
Edina
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm