8 °C Budapest

Összepréselte a Suzukit a Hummer - megrázó képek!

Pénzcentrum
2009. április 1. 17:00

Megrázó fotók láttak napvilágot egy Hollandiában történt tragikusan végződő balesetről. Egy Hummer hátulról telibe trafált egy Suzukit és szinte teljesen összepréselte azt, a kisautó vezetőjének esélye sem volt.

A Hummer terepjárókat eredetileg az amerikai hadsereg számára fejlesztették ki, utcai változata óriási népszerűségnek örvend. A közutakon egyre gyakrabban találkozhatunk olyan járművekkel, melyek akár a falon is átmennének, ennek látta kárát a szerencsétlenül járt Suzukis.

A helyszínelők is megdöbbentek a roncsok láttán!

A katonai terepjárókat eredetileg az AM General vállalat készítette, amely már a 80-as években felvetette a terepjáró utcai változatának lehetőségét. A tesztek során a Hummer könnyedén vette az akadályokat és a legnehezebb megpróbáltatások sem tudtak kifogni a terepvezetésre tervezett modelleken. Az első komolyabb bevetésre a Sivatagi Vihar hadművelet során került sor, amit a fél világ szinte élőben követhetett.


Nagytható: erős idegzetűeknek!

A civil változatot 1992-ben kezdték el árusítani a tengerentúlon, majd 6 évvel később a General Motors megvásárolta a márkát. A követező években megjelentek az új modellek, a Hummer H2 és a Hummer H3. A GM ezt követően már csak a civil változat fejlesztésével foglalkozott, az utcai modellektől eltérő katonai járművek gyártását az AM General végezte.

A kétezres években a Hummer fokozatosan meghódította az európai piacokat, majd megindult a dél-afrikai, a közel-keleti, az ausztrál, az orosz és a japán export. A tragikus balesetről készült felvételeken jól látszik, hogy a terepjáróban szinte alig keletkezett kár, vezetője és utasai kisebb zúzódásokkal megúszták az ütközést. (a képek forrása: autoinsane.com)

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16