3 °C Budapest

Nézd meg az első képeket a lélegzetelállító Porsche Múzeumról!

Pénzcentrum
2009. január 23. 13:00

Óriási érdeklődés kíséri a 100 millió euróból épült Porsche Múzeum január 28-ai megnyitóünnepségét. A ceremóniára négy évvel azután kerül sor, hogy megszülettek a legemlékezetesebb autócsodáknak otthont adó épület tervei. A múzeum az autógyár stuttgarti főhadiszállásától karnyújtásnyira épült, ahol több mint 80 emlékezetes modellt mutatnak majd be a múlt század elejétől egészen napjainkig.

Tűkön ülnek az autócsodák szerelmesei, de már csak napokat kell várni és megtekinthetik az autó-óriás valaha gyártott legsikeresebb modelljeit. Szakértők szerint a képen látható múzeum egyike lehet a legnagyszerűbb és leglátványosabb létesítményeknek.

Így fest a 100 millió euróból épült vadonatúj Porsche Múzeum (Forrás: motorauthority.com)

A kiállítok számításai szerint az éves látogatószám elérheti a 200 ezret, ami hosszú időre biztosítja a múzeum gazdaságos működtetését. Az összesen 5600 négyzetméteres kiállítási területtel rendelkező múzeumban az első Porsche modellektől napjaink aszfaltszaggató sportjárgányaival bezárólag több mint 80 autócsoda lesz tekinthető.

A 60 méteres, lebegő hatást keltő ívelt objektum alig néhány betonpillérre támaszkodva magasodik a környezete felé.


Kémfotó a kiállításról!

A kiállításon találkozhatunk egy 1900-ban készült, a korát műszakilag messze megelőző járművet, láthatjuk a 30-as évek spotautóit, a világháború utáni évtizedekben a világot meghódító Volkswagen Bogár egyik korai darabját, bemutatnak Spydereket és jelen időkből nem maradhat ki a 959-es és a Carrera GT sem.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Vissza a főoldalra!

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?