Suzuki kényszerszünet: a kivonulás még nem merült fel!

Pénzcentrum
2009. március 31. 17:00

A japán Suzuki Motor Corporation bejelentette, hogy áprilisban gyáranként eltérően több napra leállítják a termelést a drámai kereslet visszaesés következtében. A belföldi üzemek dolgozói 2-8 napos kényszerszünetre számíthatnak. Az esztergomi gyár az anyavállalathoz hasonlóan szintén visszafogja a termelést.

A japán autógyár a tervek szerint a legtöbb üzemben 5 napos leállást rendel el a következő hónapban, az érintett egységek jellemzően exportra termelnek. Az exportra termelő gyáregységek visszafogását a kereslet jelentős visszaesése tette indokolttá.

Az egyik motorcsónakokra szerelhető motorokat gyártó üzemben 8 napos lesz a leállás, az autókat gyártó üzemek közül a sportkocsikat előállító egységekre 6 napig kerül lakat. Bár a kisautó kategóriában a belföldi értékesítés jó eredményeket produkált, az export visszaesése miatt az intézkedések erre a kategóriára is kiterjednek.

Nem fogy a "mi autónk": töpörödik a gyártás!

"A leállás valamivel rövidebb, mint a márciusi kényszerszünet, de ha hozzávesszük az áprilisi japán nemzeti ünnepre elrendelt munkaszüneti napot, akkor megállapíthatjuk, hogy nem változik a termelési szint" - mondta a vállalat elnöke. A Suzuki ezen felül csökkentette a marketing kiadásokat és a K+F keretet is, a megszorítások összesen 6 ezer munkavállalót érintenek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nézd meg ki lett a Suzuki új vezére!

Az esztergomi Suzuki gyárban is kénytelenek visszafogni a termelést, ugyanakkor cáfolták a kivonulás lehetőségét. A gazdasági nehézségek megnehezítették a teljes iparág működését, a Suzuki sem tudja, hogy meddig tarthat még ez a nehéz időszak.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem