8 °C Budapest

Suzuki kényszerszünet: a kivonulás még nem merült fel!

Pénzcentrum
2009. március 31. 17:00

A japán Suzuki Motor Corporation bejelentette, hogy áprilisban gyáranként eltérően több napra leállítják a termelést a drámai kereslet visszaesés következtében. A belföldi üzemek dolgozói 2-8 napos kényszerszünetre számíthatnak. Az esztergomi gyár az anyavállalathoz hasonlóan szintén visszafogja a termelést.

A japán autógyár a tervek szerint a legtöbb üzemben 5 napos leállást rendel el a következő hónapban, az érintett egységek jellemzően exportra termelnek. Az exportra termelő gyáregységek visszafogását a kereslet jelentős visszaesése tette indokolttá.

Az egyik motorcsónakokra szerelhető motorokat gyártó üzemben 8 napos lesz a leállás, az autókat gyártó üzemek közül a sportkocsikat előállító egységekre 6 napig kerül lakat. Bár a kisautó kategóriában a belföldi értékesítés jó eredményeket produkált, az export visszaesése miatt az intézkedések erre a kategóriára is kiterjednek.

Nem fogy a "mi autónk": töpörödik a gyártás!

"A leállás valamivel rövidebb, mint a márciusi kényszerszünet, de ha hozzávesszük az áprilisi japán nemzeti ünnepre elrendelt munkaszüneti napot, akkor megállapíthatjuk, hogy nem változik a termelési szint" - mondta a vállalat elnöke. A Suzuki ezen felül csökkentette a marketing kiadásokat és a K+F keretet is, a megszorítások összesen 6 ezer munkavállalót érintenek.

Nézd meg ki lett a Suzuki új vezére!

Az esztergomi Suzuki gyárban is kénytelenek visszafogni a termelést, ugyanakkor cáfolták a kivonulás lehetőségét. A gazdasági nehézségek megnehezítették a teljes iparág működését, a Suzuki sem tudja, hogy meddig tarthat még ez a nehéz időszak.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16