28 °C Budapest

Ajándék autó a friss jogsihoz: gáláns, de veszélyes húzás!

Pénzcentrum
2009. március 27. 11:00

A Which? felmérése szerint Nagy-Britanniában minden harmadik friss jogosítvánnyal rendelkező autós ajándékba kapja az első kocsiját. A fiatalok sokkal korábban tesznek szert az első autójukra, mint az előző generációk és sokkal modernebb és megbízhatóbb járgányokat vezethetnek, mint annak idején a szüleik.

A technika fejlődésével arányosan az autósok elvárásai is emelkedtek, a fiatalok többsége nem éri be akármilyen járgánnyal. A felmérésben részt vett kétezer friss jogosítvánnyal rendelkező autós többsége Ford Fiestát, Opel Corsát vagy Renault Cliót vezet, de minden tizedik válaszadó már kezdésnek egy középkategóriás autót hajt.

Míg a felmérés szerint a 19 év alatti jogosítvánnyal rendelkező fiatalok kétharmada rendelkezik saját autóval a szigetországban, addig a szüleik jó, ha 25 évesen beülhettek egy ócskavasba. A minőségi követelmények emelkedésének és a biztonsági felszerelések fejlődésének köszönhetően a mai fiatal autósokra sokkal kevesebb veszély leselkedik, mint a korábbi generációkra.

A vásárlók átlagosan 2 470 fontot (800 ezer forintot) költenek az első autójukra, amiből a jelenlegi használtautó árak mellett egész jó kis kocsit lehet venni. Biztosítási szempontból szerencsés, hogy a fiatalok modern és megbízható autókat vezethetnek, de a kötelező felelősség-biztosítás megkötése során érdemes több elmélyülni az ajánlatok között, mert azzal is sokat lehet spórolni.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?