0 °C Budapest

Ajándék autó a friss jogsihoz: gáláns, de veszélyes húzás!

Pénzcentrum
2009. március 27. 11:00

A Which? felmérése szerint Nagy-Britanniában minden harmadik friss jogosítvánnyal rendelkező autós ajándékba kapja az első kocsiját. A fiatalok sokkal korábban tesznek szert az első autójukra, mint az előző generációk és sokkal modernebb és megbízhatóbb járgányokat vezethetnek, mint annak idején a szüleik.

A technika fejlődésével arányosan az autósok elvárásai is emelkedtek, a fiatalok többsége nem éri be akármilyen járgánnyal. A felmérésben részt vett kétezer friss jogosítvánnyal rendelkező autós többsége Ford Fiestát, Opel Corsát vagy Renault Cliót vezet, de minden tizedik válaszadó már kezdésnek egy középkategóriás autót hajt.

Míg a felmérés szerint a 19 év alatti jogosítvánnyal rendelkező fiatalok kétharmada rendelkezik saját autóval a szigetországban, addig a szüleik jó, ha 25 évesen beülhettek egy ócskavasba. A minőségi követelmények emelkedésének és a biztonsági felszerelések fejlődésének köszönhetően a mai fiatal autósokra sokkal kevesebb veszély leselkedik, mint a korábbi generációkra.

A vásárlók átlagosan 2 470 fontot (800 ezer forintot) költenek az első autójukra, amiből a jelenlegi használtautó árak mellett egész jó kis kocsit lehet venni. Biztosítási szempontból szerencsés, hogy a fiatalok modern és megbízható autókat vezethetnek, de a kötelező felelősség-biztosítás megkötése során érdemes több elmélyülni az ajánlatok között, mert azzal is sokat lehet spórolni.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 9. 19:21
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem