15 °C Budapest

Ajándék autó a friss jogsihoz: gáláns, de veszélyes húzás!

Pénzcentrum
2009. március 27. 11:00

A Which? felmérése szerint Nagy-Britanniában minden harmadik friss jogosítvánnyal rendelkező autós ajándékba kapja az első kocsiját. A fiatalok sokkal korábban tesznek szert az első autójukra, mint az előző generációk és sokkal modernebb és megbízhatóbb járgányokat vezethetnek, mint annak idején a szüleik.

A technika fejlődésével arányosan az autósok elvárásai is emelkedtek, a fiatalok többsége nem éri be akármilyen járgánnyal. A felmérésben részt vett kétezer friss jogosítvánnyal rendelkező autós többsége Ford Fiestát, Opel Corsát vagy Renault Cliót vezet, de minden tizedik válaszadó már kezdésnek egy középkategóriás autót hajt.

Míg a felmérés szerint a 19 év alatti jogosítvánnyal rendelkező fiatalok kétharmada rendelkezik saját autóval a szigetországban, addig a szüleik jó, ha 25 évesen beülhettek egy ócskavasba. A minőségi követelmények emelkedésének és a biztonsági felszerelések fejlődésének köszönhetően a mai fiatal autósokra sokkal kevesebb veszély leselkedik, mint a korábbi generációkra.

A vásárlók átlagosan 2 470 fontot (800 ezer forintot) költenek az első autójukra, amiből a jelenlegi használtautó árak mellett egész jó kis kocsit lehet venni. Biztosítási szempontból szerencsés, hogy a fiatalok modern és megbízható autókat vezethetnek, de a kötelező felelősség-biztosítás megkötése során érdemes több elmélyülni az ajánlatok között, mert azzal is sokat lehet spórolni.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem