Ajándék autó a friss jogsihoz: gáláns, de veszélyes húzás!

Pénzcentrum
2009. március 27. 11:00

A Which? felmérése szerint Nagy-Britanniában minden harmadik friss jogosítvánnyal rendelkező autós ajándékba kapja az első kocsiját. A fiatalok sokkal korábban tesznek szert az első autójukra, mint az előző generációk és sokkal modernebb és megbízhatóbb járgányokat vezethetnek, mint annak idején a szüleik.

A technika fejlődésével arányosan az autósok elvárásai is emelkedtek, a fiatalok többsége nem éri be akármilyen járgánnyal. A felmérésben részt vett kétezer friss jogosítvánnyal rendelkező autós többsége Ford Fiestát, Opel Corsát vagy Renault Cliót vezet, de minden tizedik válaszadó már kezdésnek egy középkategóriás autót hajt.

Míg a felmérés szerint a 19 év alatti jogosítvánnyal rendelkező fiatalok kétharmada rendelkezik saját autóval a szigetországban, addig a szüleik jó, ha 25 évesen beülhettek egy ócskavasba. A minőségi követelmények emelkedésének és a biztonsági felszerelések fejlődésének köszönhetően a mai fiatal autósokra sokkal kevesebb veszély leselkedik, mint a korábbi generációkra.

A vásárlók átlagosan 2 470 fontot (800 ezer forintot) költenek az első autójukra, amiből a jelenlegi használtautó árak mellett egész jó kis kocsit lehet venni. Biztosítási szempontból szerencsés, hogy a fiatalok modern és megbízható autókat vezethetnek, de a kötelező felelősség-biztosítás megkötése során érdemes több elmélyülni az ajánlatok között, mert azzal is sokat lehet spórolni.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?