Nem megbízható az ad hoc mobilparkolás!

2009. március 20. 09:45

Alig több mint két hete indult el az új rendszerű mobiltelefonos parkolás Magyarországon, de máris gondok vannak vele: a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. (BÖP) szerint az autósok nem lehetnek biztonságban pótdíjmentes parkolásuk felől.

A BÖP szerint a mobilparkolási adatokat kezelő szoftver nem működik megbízhatóan, ráadásul az elszámolócég sem a fővárossal, sem a parkolási társasággal nem egyeztetett arról, hogy az eddigi egyenlegfeltöltéses mobilparkolást kibővítené és annak beindítására engedélyt sem kért.

Az Első Mobilfizetés Elszámoló (EME) Zrt. szerint viszont nincs szükség a már meglévő szerződések módosítására az újszerű díjfizetés kapcsán, mivel azt a korábbiak megfelelően támogatják. A rendszerben lehetnek hibák, ám ezekért semmiképp sem a parkoló autósokat terheli a felelősség. A Pannon tapasztalatai szerint a rendszer jól vizsgázott, hiszen az első héten mintegy 1500 ügyfél 3200 fizetést kezdeményezett mobilja segítségével. A

Az ad hoc mobilparkolás március eleje óta biztosít lehetőséget arra, hogy a mobil-előfizetők előzetes regisztráció nélkül is vásárolhassanak telefonjukkal közterületi parkolójegyet Budapesten és húsz vidéki nagyvárosban. A mobilparkolást igénybe vevők számlájuk, vagy univerzális egyenlegük terhére vásárolhatnak jegyet. A virtuális parkolójegy meglétét a parkolóőrök elektronikus úton tudják leellenőrizni.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?