Nem megbízható az ad hoc mobilparkolás!

2009. március 20. 09:45

Alig több mint két hete indult el az új rendszerű mobiltelefonos parkolás Magyarországon, de máris gondok vannak vele: a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. (BÖP) szerint az autósok nem lehetnek biztonságban pótdíjmentes parkolásuk felől.

A BÖP szerint a mobilparkolási adatokat kezelő szoftver nem működik megbízhatóan, ráadásul az elszámolócég sem a fővárossal, sem a parkolási társasággal nem egyeztetett arról, hogy az eddigi egyenlegfeltöltéses mobilparkolást kibővítené és annak beindítására engedélyt sem kért.

Az Első Mobilfizetés Elszámoló (EME) Zrt. szerint viszont nincs szükség a már meglévő szerződések módosítására az újszerű díjfizetés kapcsán, mivel azt a korábbiak megfelelően támogatják. A rendszerben lehetnek hibák, ám ezekért semmiképp sem a parkoló autósokat terheli a felelősség. A Pannon tapasztalatai szerint a rendszer jól vizsgázott, hiszen az első héten mintegy 1500 ügyfél 3200 fizetést kezdeményezett mobilja segítségével. A

Az ad hoc mobilparkolás március eleje óta biztosít lehetőséget arra, hogy a mobil-előfizetők előzetes regisztráció nélkül is vásárolhassanak telefonjukkal közterületi parkolójegyet Budapesten és húsz vidéki nagyvárosban. A mobilparkolást igénybe vevők számlájuk, vagy univerzális egyenlegük terhére vásárolhatnak jegyet. A virtuális parkolójegy meglétét a parkolóőrök elektronikus úton tudják leellenőrizni.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm