17 °C Budapest

Nem megbízható az ad hoc mobilparkolás!

2009. március 20. 09:45

Alig több mint két hete indult el az új rendszerű mobiltelefonos parkolás Magyarországon, de máris gondok vannak vele: a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. (BÖP) szerint az autósok nem lehetnek biztonságban pótdíjmentes parkolásuk felől.

A BÖP szerint a mobilparkolási adatokat kezelő szoftver nem működik megbízhatóan, ráadásul az elszámolócég sem a fővárossal, sem a parkolási társasággal nem egyeztetett arról, hogy az eddigi egyenlegfeltöltéses mobilparkolást kibővítené és annak beindítására engedélyt sem kért.

Az Első Mobilfizetés Elszámoló (EME) Zrt. szerint viszont nincs szükség a már meglévő szerződések módosítására az újszerű díjfizetés kapcsán, mivel azt a korábbiak megfelelően támogatják. A rendszerben lehetnek hibák, ám ezekért semmiképp sem a parkoló autósokat terheli a felelősség. A Pannon tapasztalatai szerint a rendszer jól vizsgázott, hiszen az első héten mintegy 1500 ügyfél 3200 fizetést kezdeményezett mobilja segítségével. A

Az ad hoc mobilparkolás március eleje óta biztosít lehetőséget arra, hogy a mobil-előfizetők előzetes regisztráció nélkül is vásárolhassanak telefonjukkal közterületi parkolójegyet Budapesten és húsz vidéki nagyvárosban. A mobilparkolást igénybe vevők számlájuk, vagy univerzális egyenlegük terhére vásárolhatnak jegyet. A virtuális parkolójegy meglétét a parkolóőrök elektronikus úton tudják leellenőrizni.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?