Előjegyezhető a repülő autó: fokozódik az érdeklődés!

Pénzcentrum
2008. december 9. 13:00

Néhány emberöltővel ezelőtt sokan úgy gondolták, hogy a XXI. században már biztosan repülő autókkal fognak közlekedni az emberek. A gyakorlati fejlesztések azonban más irányba terelődtek és a repülő autók továbbra is csak a fantázia szüleményei maradtak. Egy tengerentúli cég - Terrafugia - úgy gondolta, hogy ideje változtatni ezen és gőzerővel elkezdett dolgozni a maga Transition-re keresztelt repülőautó prototípusán.

A jármű - a közúti forgalomra tekintettel - hagyományos autógumikkal van felszerelve és normál üzemanyaggal működik. A tervek szerint az összsúlyt maximum 600 kilogrammra kell redukálni ahhoz, hogy a jármű képes legyen a repülésre. A gép a tervek szerint 185 kilométer/órás sebességet érhet majd el a levegőben, de a százazföldi közlekedésben az autópályán is képes lesz majd tartani a tempót a normál autókkal.

Forrás: motorauthority.com

A gyártó szerint a 100 lóerős motor fogyasztása egy közúti hibrid jármű takarékosságával vetekszik majd. A fogyasztási adatok alapján végzett számítások szerint a jármű légi hatótávolsága körülbelül 740 kilométerre tehető. A jármű egyelőre még csak a szárazföldön bizonyított, de a tervezők szerint az első repülési teszt már nem sokat várat magára.

A gép fejlesztése három évvel ezelőtt kezdődött, a 194 ezer dolláros listaáron kínált járműre 5 ezer dollár ellenében lehet előjegyzést kérni. Annak ellenére vannak jelentkezők, hogy a gyártó még egyetlen repülni képes modellt sem tudott felmutatni. A gyártó bizakodó a tervekkel kapcsolatban, bár becslések szerint a sorozatgyártásra még hosszú éveket kell várni.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm