Előjegyezhető a repülő autó: fokozódik az érdeklődés!

Pénzcentrum
2008. december 9. 13:00

Néhány emberöltővel ezelőtt sokan úgy gondolták, hogy a XXI. században már biztosan repülő autókkal fognak közlekedni az emberek. A gyakorlati fejlesztések azonban más irányba terelődtek és a repülő autók továbbra is csak a fantázia szüleményei maradtak. Egy tengerentúli cég - Terrafugia - úgy gondolta, hogy ideje változtatni ezen és gőzerővel elkezdett dolgozni a maga Transition-re keresztelt repülőautó prototípusán.

A jármű - a közúti forgalomra tekintettel - hagyományos autógumikkal van felszerelve és normál üzemanyaggal működik. A tervek szerint az összsúlyt maximum 600 kilogrammra kell redukálni ahhoz, hogy a jármű képes legyen a repülésre. A gép a tervek szerint 185 kilométer/órás sebességet érhet majd el a levegőben, de a százazföldi közlekedésben az autópályán is képes lesz majd tartani a tempót a normál autókkal.

Forrás: motorauthority.com

A gyártó szerint a 100 lóerős motor fogyasztása egy közúti hibrid jármű takarékosságával vetekszik majd. A fogyasztási adatok alapján végzett számítások szerint a jármű légi hatótávolsága körülbelül 740 kilométerre tehető. A jármű egyelőre még csak a szárazföldön bizonyított, de a tervezők szerint az első repülési teszt már nem sokat várat magára.

A gép fejlesztése három évvel ezelőtt kezdődött, a 194 ezer dolláros listaáron kínált járműre 5 ezer dollár ellenében lehet előjegyzést kérni. Annak ellenére vannak jelentkezők, hogy a gyártó még egyetlen repülni képes modellt sem tudott felmutatni. A gyártó bizakodó a tervekkel kapcsolatban, bár becslések szerint a sorozatgyártásra még hosszú éveket kell várni.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20