27 °C Budapest

Érdemes várni: tavasszal olcsóbbak lehetnek az új autók!

Pénzcentrum
2008. december 9. 11:30

A válság hatásainak tompítása érdekében összefog az autósszakma. Az importőrök, a kereskedők és a finanszírozók közös mederbe próbálják terelni az érdekeiket úgy, hogy az iparág teljesítménye fenntartható szinten maradjon. Az MKB-Euroleasing a fogyasztóvédőkkel közös programot indít, melynek keretében hadat üzennek a veszélyes konstrukcióknak és hasznos tanácsokkal látják el a pénzügyi gondokkal küzdő ügyfeleket.

A hazai autóipar mintegy 100 ezer család megélhetését biztosítja. A gépjármű importőrök, a kereskedők és a finanszírozók legalább másfél éves átmeneti időszakkal számolnak, mire közös erővel sikerülhet orvosolni a szektor problémáit.

A kereskedőket a készletek optimalizálására ösztönzik, egyetlen szalon se tartson három hónapnál magasabb készletet, mert egy csődhullám esetén olyan mennyiségű autó árasztaná el a piacot, ami az árak drasztikus csökkenéséhez vezetne.

A finanszírozók hadat üzentek a kamikáze konstrukcióknak, az önerő nélküli 120 hónapos öngyilkos hitelek eltűnnek a piacról. A várakozások szerint 2009-tól a 96 hónapos 20 % saját erő befizetés melletti euró alapú konstrukciók veszik át a főszerepet az autófinanszírozásban.

A fogyasztóvédők a tudatosabb vásárlásra próbálják ösztönözni a fogyasztókat. A társadalmi szervezet információs irodáin, telefonos és internetes elérhetőségén várja azon fogyasztók jelentkezéseit, akik a fizetésképtelenség határára sodródtak. A szervezet még a szerződés felmondása előtt megpróbál hasznos tanácsokkal segíteni és megoldási javaslatokkal előállni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kereskedők szerint a novemberi értékesítési mutatók 30 %-os éves visszaesése aggasztónak nevezhető, a tömegautók piacán tavasszal készletsöprésre és ezzel együtt árcsökkenésre lehet majd számítani.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 17. 20:53
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem