11 °C Budapest

Zuhantak az autóeladások: megvan a hónap vesztese!

Pénzcentrum
2008. november 17. 08:45

A jelenlegi gazdasági helyzetben senki sem akar új autót vásárolni, vonta le a következtetést egy szakértő az októberi eladási statisztikák láttán. Ez ugyan túlzásnak tűnhet, mindenesetre nagyot zuhantak az autóeladások a kontinensen - írja a Napi Gazdaság.

Az októberi adatok alapján megállapítható, hogy a legtöbb európai országban jelentős visszaesés történt, az idei újautó eladások 14,5 %-kal maradtak el a tavalyi adatoktól. Az államcsődöt alig elkerülő Izlandon 85,8 %-kal, Írországban 54,6 %-kal, Lettországban pedig 55,1 %-kal kevesebb új autó gurult ki a szalonokból, mint egy évvel korábban.

A szlovákok és a lengyelek még a jelenlegi helyzetben is tudtak növekedni, de a kelet-európai régió újautó piaca összességében 3,2 %-kal szűkült. Az autógyárak közül a Chrysler a legnagyobb vesztes 50,3 %-os csökkenéssel, őket követi a GM és a Toyota. Az európai gyártók közül a Volkswagen 8 % körüli csökkenéssel zárta a hónapot.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?