Kényszerszabadságon a Dacia dolgozói: nem fogy a "fapados Renault"!

Pénzcentrum
2008. október 31. 09:15

Néhány nappal ezelőtt Francois Fourmont, a Dacia vezérigazgatója még úgy nyilatkozott a román sajtónak, hogy a pénzügyi válság egyenesen jót tesz az olcsó autók piacának. A gyár történetében először azonban csütörtökön és pénteken kétnapos kényszerpihenőre küldték a dolgozókat - írja a Napi Gazdaság.

A zsugorodó kereslet a leállósávba kényszerítette a Daciát is, az üzemben csak az alkatrészeket gyártó munkások maradtak, a többiek a fizetésük 85 %-át kapják a kényszerszabadság idején. A Renault a termelés visszafogása érdekében a tervek szerint november közepén két napra újra szüneteltetni fogja a termelést.

Az év első kilenc hónapjában az előző évhez viszonyítva 17 %-kal 195 ezerre nőtt az eladások száma, de a 2008-ra tervezett 350 ezer darabos termelést 50 ezerrel csökkentették. A vezetők szerint a termelés szüneteltetése a raktárkészletek csökkentése érdekében is szükséges.

A vezérigazgató szerint a cég nem mondott le a munkaerő felvételi terveiről és az új modellek bevezetését sem kívánják elhalasztani. Fourmont úgy véli, hogy a gyártáscsökkentés ellenére sem a Logan, sem a közelmúltban bevezetett Sandero nem veszített a népszerűségéből.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem