11 °C Budapest

Kényszerszabadságon a Dacia dolgozói: nem fogy a "fapados Renault"!

Pénzcentrum
2008. október 31. 09:15

Néhány nappal ezelőtt Francois Fourmont, a Dacia vezérigazgatója még úgy nyilatkozott a román sajtónak, hogy a pénzügyi válság egyenesen jót tesz az olcsó autók piacának. A gyár történetében először azonban csütörtökön és pénteken kétnapos kényszerpihenőre küldték a dolgozókat - írja a Napi Gazdaság.

A zsugorodó kereslet a leállósávba kényszerítette a Daciát is, az üzemben csak az alkatrészeket gyártó munkások maradtak, a többiek a fizetésük 85 %-át kapják a kényszerszabadság idején. A Renault a termelés visszafogása érdekében a tervek szerint november közepén két napra újra szüneteltetni fogja a termelést.

Az év első kilenc hónapjában az előző évhez viszonyítva 17 %-kal 195 ezerre nőtt az eladások száma, de a 2008-ra tervezett 350 ezer darabos termelést 50 ezerrel csökkentették. A vezetők szerint a termelés szüneteltetése a raktárkészletek csökkentése érdekében is szükséges.

A vezérigazgató szerint a cég nem mondott le a munkaerő felvételi terveiről és az új modellek bevezetését sem kívánják elhalasztani. Fourmont úgy véli, hogy a gyártáscsökkentés ellenére sem a Logan, sem a közelmúltban bevezetett Sandero nem veszített a népszerűségéből.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?