Kényszerszabadságon a Dacia dolgozói: nem fogy a "fapados Renault"!

Pénzcentrum
2008. október 31. 09:15

Néhány nappal ezelőtt Francois Fourmont, a Dacia vezérigazgatója még úgy nyilatkozott a román sajtónak, hogy a pénzügyi válság egyenesen jót tesz az olcsó autók piacának. A gyár történetében először azonban csütörtökön és pénteken kétnapos kényszerpihenőre küldték a dolgozókat - írja a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A zsugorodó kereslet a leállósávba kényszerítette a Daciát is, az üzemben csak az alkatrészeket gyártó munkások maradtak, a többiek a fizetésük 85 %-át kapják a kényszerszabadság idején. A Renault a termelés visszafogása érdekében a tervek szerint november közepén két napra újra szüneteltetni fogja a termelést.

Az év első kilenc hónapjában az előző évhez viszonyítva 17 %-kal 195 ezerre nőtt az eladások száma, de a 2008-ra tervezett 350 ezer darabos termelést 50 ezerrel csökkentették. A vezetők szerint a termelés szüneteltetése a raktárkészletek csökkentése érdekében is szükséges.

A vezérigazgató szerint a cég nem mondott le a munkaerő felvételi terveiről és az új modellek bevezetését sem kívánják elhalasztani. Fourmont úgy véli, hogy a gyártáscsökkentés ellenére sem a Logan, sem a közelmúltban bevezetett Sandero nem veszített a népszerűségéből.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 27. csütörtök
Angelika
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?