Jótanácsok autóink téliesítésre

Pénzcentrum
2008. november 5. 16:27

A téli időszakra és a megváltozott útviszonyokra való szakszerű felkészüléssel nem csak autóink élettartalmát növelhetjük, de a balesetek kockázatát is nagymértékben csökkenthetjük.

Bár a mai autók korszerűségének köszönhetően a karbantartás lényegesen leegyszerűsödött, mégis, a tél beállta előtt szükséges az alapvető ellenőrzéseket elvégezni gépjárműveiken. "Hóakadályok még nincsenek, de elérkezett az autók téli felkészítésének ideje. Ezen egyszerű ellenőrzések legtöbbje otthon is elvégezhető." - mondta el Töreki Tamás, az AAA AUTO szerviz menedzsere.

Az AAA AUTO szakemberei szerint a legfontosabb a fagyvédelem. Ide tartozik a hűtő fagyvédelme, a szélvédőmosó, az ajtók és zárak ellenőrzése és felkészítése. A járműgyártók nagy része a már -25 C -ig hatásos fagyálló hűtőfolyadék adalékot ajánlja. "Ezek a termékek nemcsak a fagyvédelmet biztosítják, de a hűtőrendszer alkatrészeit is óvják a korróziótól." - tette hozzá Töreki Tamás.

A szélvédőmosó fagyálló folyadékkal való feltöltése mellett ajánlott az ablaktörlőlapátok ellenőrzése is, hiszen azokat télen többször kell használnunk párás, ködös, esős időkben. Ha károsodást észlelünk, cseréljük ki, hiszen a jó kilátás életet menthet. A tél beállta előtt kezeljük a nyílászárók cilindereit speciális spray-vel. Ajtókeretek és ablakok gumitöméseinek védelme érdekében az AAA AUTO ajánlja a gumiápoló használatát az öregedés hatásainak elkerülése érdekében.

A téli közlekedés alapvető kelléke a téli gumi. A téli, csúszósabb utakon nagy jelentőséggel bír a gumik tapadása. A biztonságos közlekedés érdekében 7-10 C alatt már téli gumival kell az autókat felszerelni. "Abban az esetben, ha nincsen külön felnink a téli gumik számára, akkor mindenképpen szakembernél végeztessük el a cserét, hiszen ilyenkor a kerekeket a biztonságos közlekedés érdekében ki kell egyensúlyozni." - mondta az AAA AUTO szerviz menedzsere.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az AAA AUTO hozzáértő csapata az autók gyakori mosását is tanácsolja a téli időszakban. Az alapos mosás véd az útszóró só káros hatásaitól, mely a karosszérián kívül a gépkocsi többi részére is káros hatást fejthet ki.

"Ne felejtsük el autónkat felszerelni jégkaparóval, egy extra üveg téli szélvédő mosóval, hólánccal, égőkészlettel, továbbá győződjünk meg arról is, hogy egy láthatósági mellény is legyen minden kesztyűtartóban."- ajánlotta végül Töreki.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?