-5 °C Budapest

Címke: útszóró só (15 cikk)

Pénzcentrum | 2012. december 14. 15:04

Életveszélyes utak Magyarországon: ne indulj útnak a hétvégén!

A meteorológiai előrejelzések ónos eső érkezését jósolják pénteken, szombaton és vasárnap is. A síkosságmentesítés ónos eső esetén kevésbé hatásos, mivel az olvasztó keverék - a preventív jelleggel kijuttatott anyag is - csak akkor érvényesül, ha megszűnik a csapadék. Ezért a közútkezelő kéri a közlekedők együttműködését: ónos eső esetén lehetőleg ne induljanak útnak.

Pénzcentrum | 2012. február 8. 13:04

Beindult a hólapát biznisz a barkácsboltokban

A jelentős mennyiségű hónak és a fagypont alatti hőmérsékletnek köszönhetően ugrásszerűen megnőtt a téli szezonális termékek forgalma a barkácsboltokban. A legkeresettebb árucikk a hólapát - tájékoztatta lapunkat a Praktiker.

Pénzcentrum | 2010. március 16. 05:32

"Leszarom a bicikliutakat"

A biciklis futárkodás ugyanúgy egy szakma, mint bármi más, ezt is tanulni kell, csak nincs hozzá tankönyv, meg OKJ-s képzés. Télen a láb a láb melegen tartása a legfontosabb, a sózott út, pedig a futárok esküdt ellensége. A városatyáknak pedig fogalmuk sincs, mi a különbség a kerékpárút és a kerékpársáv között. A város leghíresebb biciklis futárával, a Critical Mass főszervezőjével, Sinka Károllyal, alias Sinyával beszélgettünk.

Pénzcentrum | 2008. december 8. 05:55

Praktiker vagy OBI? Év végi akciókba hajszolják egymást!

Az év utolsó hónapjában országszerte felpezsdül a kiskereskedelem, nem jelentenek ez alól kivételt a barkácsáruházak sem. Az ilyenkor szokásos akciókon túl törzsvásárlói kedvezményekkel és egyedi engedményekkel várják a vásárlókat. A szokásos reklámújságok mellett megjelentek a karácsonyi katalógusok is, melyek számos tanáccsal segítenek a lakásunkat ízlésesen, mégis ünnepi pompával felruházni.

Pénzcentrum | 2008. november 20. 15:09

Az ÁAK Zrt. felkészülten várja a telet

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. téli üzemeltetési tevékenységének célja a biztonságos forgalom folyamatosságának fenntartása szélsőséges időjárási körülmények között is. A társaság az általában november elejétől március közepéig tartó téli időszakra már ez év áprilisában megkezdte a felkészülést, melynek utolsó lépéseként november első felében mind a tizennégy üzemmérnökségén sikeres gépszemlét tartott.

Pénzcentrum | 2008. november 5. 16:27

Jótanácsok autóink téliesítésre

A téli időszakra és a megváltozott útviszonyokra való szakszerű felkészüléssel nem csak autóink élettartalmát növelhetjük, de a balesetek kockázatát is nagymértékben csökkenthetjük.