36 °C Budapest

Megszűnő devizahitelek: változások az autóhitel-piacon!

Pénzcentrum
2008. október 15. 10:00

Az autókereskedők szerint ismét fellendülhet a használtautó piac, és emelkedhetnek a készpénzes vásárlások is a devizahitelezés visszaszorulása nyomán - írja a Világgazdaság.

Az újság által megkérdezett kereskedők arra számítnak, hogy nem csak idén, de jövőre is szűkülhet az új autók piaca, és emelkedhetnek a finanszírozási költségek. A budaörsi Suzuki Világ vezetője szerint az sem kizárt, hogy visszatérnek a fix kamatú forintkonstrukciók, melyek drágábbak ugyan, de kiszámíthatóbbak is.

A forinthitel piacán 3-4 éve szinte megszűnt a versen a finanszírozók között, a mostani helyzetben azonban ez ismét visszatérhet.

A használt autót vásárlók száma is emelkedni fog, akik előfordulhat, hogy inkább készpénzért vásárolnak, a hitelek elbírálási szigorodása miatt.

A Schiller cégcsoport vezetője szerint azok a kereskedők találhatják könnyebb helyzetben magukat, akik céges garancia mellett egyéb garanciákat is nyújtanak, és több bankkal kapcsolatban állnak. Szerinte várható a hitelek jelentős átárazása is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A svájci frank alapú hitelek eltűnése jelentősen felforgatja a piacot, az MNB adatai szerint ugyanis augusztus végén a 262,9 milliárdnyi kintlévő autóhitel 93 százalékát svájci frankban tartották nyílván.

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?