Megszűnő devizahitelek: változások az autóhitel-piacon!

Pénzcentrum
2008. október 15. 10:00

Az autókereskedők szerint ismét fellendülhet a használtautó piac, és emelkedhetnek a készpénzes vásárlások is a devizahitelezés visszaszorulása nyomán - írja a Világgazdaság.

Az újság által megkérdezett kereskedők arra számítnak, hogy nem csak idén, de jövőre is szűkülhet az új autók piaca, és emelkedhetnek a finanszírozási költségek. A budaörsi Suzuki Világ vezetője szerint az sem kizárt, hogy visszatérnek a fix kamatú forintkonstrukciók, melyek drágábbak ugyan, de kiszámíthatóbbak is.

A forinthitel piacán 3-4 éve szinte megszűnt a versen a finanszírozók között, a mostani helyzetben azonban ez ismét visszatérhet.

A használt autót vásárlók száma is emelkedni fog, akik előfordulhat, hogy inkább készpénzért vásárolnak, a hitelek elbírálási szigorodása miatt.

A Schiller cégcsoport vezetője szerint azok a kereskedők találhatják könnyebb helyzetben magukat, akik céges garancia mellett egyéb garanciákat is nyújtanak, és több bankkal kapcsolatban állnak. Szerinte várható a hitelek jelentős átárazása is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A svájci frank alapú hitelek eltűnése jelentősen felforgatja a piacot, az MNB adatai szerint ugyanis augusztus végén a 262,9 milliárdnyi kintlévő autóhitel 93 százalékát svájci frankban tartották nyílván.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 27. kedd
Edina
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm