15 °C Budapest

Tragikus diszkóbalesetek: friss jogsival a halálba!

Pénzcentrum
2008. október 10. 09:30

Egy Angliában végzett felmérés szerint a friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalok körében háromszorosra nő a halálos balesetek kockázata, ha kortársaikkal együtt utaznak. A diszkó-balesetek előfordulási aránya a vezetői engedély megszerzését követő első hat hónapban a legmagasabb.

A biztonsági szakértők szerint az újdonsült vezetőkre további korlátozásokat kellene bevezetni az első néhány hónapban. A tragédiák elkerülése érdekében a legjobb lenne, ha fél évig csak maximum egy tizenéves utast szállíthatnának. Ennyi idő elegendő lenne arra, hogy a vezetési képességeik csiszolódjanak, valamint jobban megismerjék az autó tulajdonságait.

Forrás: motorauthority.com

Az utasok sok esetben gyorsabb tempóra bíztatják a vezetőt és ez egy átbulizott éjszakát követően ez könnyen tragikus balesethez vezethet. Amikor a három vagy négy ittas utas beleszól a vezetésbe, a bizonyítási vágy balesetbe sodorhatja a járművezetőt.

A korlátozás nem új keletű kezdeményezés, az Egyesült Államokban már életbe léptettek egy hasonló rendeletet és az első eredmények rendkívül bíztatóak. Rövid időn belül 37 %-kal csökkent a 20 év alatti vezetők által okozott közúti balesetek száma. Angliában a rendőrség és a biztosítótársaságok is támogatják a korlátozást, melynek alkalmazása életeket menthet a közeljövőben.

Az emberéletet nem lehet pénzben kifejezni, de az amerikaiak kiszámolták, hogy a tizenévesek által okozott balesetek 34 milliárd dollár (6600 milliárd forint) anyagi kárt okoztak az elmúlt évben. A szankció bevezetése nemzetgazdaságilag is indokolt lenne minél több országban.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem