Tragikus diszkóbalesetek: friss jogsival a halálba!

Pénzcentrum
2008. október 10. 09:30

Egy Angliában végzett felmérés szerint a friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalok körében háromszorosra nő a halálos balesetek kockázata, ha kortársaikkal együtt utaznak. A diszkó-balesetek előfordulási aránya a vezetői engedély megszerzését követő első hat hónapban a legmagasabb.

A biztonsági szakértők szerint az újdonsült vezetőkre további korlátozásokat kellene bevezetni az első néhány hónapban. A tragédiák elkerülése érdekében a legjobb lenne, ha fél évig csak maximum egy tizenéves utast szállíthatnának. Ennyi idő elegendő lenne arra, hogy a vezetési képességeik csiszolódjanak, valamint jobban megismerjék az autó tulajdonságait.

Forrás: motorauthority.com

Az utasok sok esetben gyorsabb tempóra bíztatják a vezetőt és ez egy átbulizott éjszakát követően ez könnyen tragikus balesethez vezethet. Amikor a három vagy négy ittas utas beleszól a vezetésbe, a bizonyítási vágy balesetbe sodorhatja a járművezetőt.

A korlátozás nem új keletű kezdeményezés, az Egyesült Államokban már életbe léptettek egy hasonló rendeletet és az első eredmények rendkívül bíztatóak. Rövid időn belül 37 %-kal csökkent a 20 év alatti vezetők által okozott közúti balesetek száma. Angliában a rendőrség és a biztosítótársaságok is támogatják a korlátozást, melynek alkalmazása életeket menthet a közeljövőben.

Az emberéletet nem lehet pénzben kifejezni, de az amerikaiak kiszámolták, hogy a tizenévesek által okozott balesetek 34 milliárd dollár (6600 milliárd forint) anyagi kárt okoztak az elmúlt évben. A szankció bevezetése nemzetgazdaságilag is indokolt lenne minél több országban.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?