18 °C Budapest

Méregdrága veterán autók igényes gyűjtőknek!

Pénzcentrum
2008. augusztus 18. 13:00

A Forbes magazin összeállította az idei évben rendezett aukcióikon legdrágábban gazdát cserélt veterán autóit. A tizenkettes listát egy közel 11 millió dolláros (1,6 milliárd forintos) Ferrari 250 GT California modell vezeti, a legidősebb veterán egy 1884-es francia gyártmány, amelyért 3,5 millió dollárt (528 millió forintot) fizetett egy gyűjtő.


Egy Ferrari 250 GT California 1961-ből
A felmérések szerint világszerte mintegy hatmillió gyűjtő rendelkezik veterán autóval, a régi autók iránt érdeklődők száma ettől jóval magasabb, de a borsos árak miatt nem mindenki engedheti meg magának a vásárlást.


A legtöbben a 15-50 ezer dollár (2,25-7,5 millió forint) közötti autókat keresik, de a lista élén ettől jóval drágább kocsikat találunk.

A tizenkettes élmezőnyben öt olasz sportautó szerepel, de forintban kifejezve több mint egymilliárdot ért a gyűjtőknek egy 1937-es Mercedes-Benz és egy 1904-es Rolls-Royce is.


Az aukciós házak mellett magánszemélyek között is történtek adásvételek, a lista készítői úgy értesültek, hogy egy két világháború közötti időkből származó Mercedes versenyautóért 20 millió dollárt (3 milliárd forintot) fizetett egy a vevő.

A nevük elhallgatását kérő gyűjtők mellett néhány híresség is hódol ennek a szenvedélynek, Oprah Winfley és John Travolta is előszeretettel vásárol ötven évesnél idősebb autókat.


Egy De Dion Bouton Et Trepardoux 1884-ből


A lista élén található 10,89 millió dolláros (1634 millió forintos) Ferrari 250 GT California vételára 13.600 dollár volt 1961-ben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az eleve limitált szériából mára mindössze 55 darab maradt épségben, ennek is köszönhető, hogy a leggazdagabb gyűjtők szó szerint vadásznak egy ilyen modellre.

Az 1953 és 1964 között készített olasz sportkocsik a tengerentúli gyűjtők mellett egyre több brit, orosz, kínai, indiai és dél-amerikai garázsban is megtalálhatóak.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem