Ilyen kocsit vegyél, ha nem akarsz sokat tankolni!

Pénzcentrum
2008. július 31. 10:05

A 2007-es összesített adatok alapján a hibrid programok piacvezetője végzett az élen a teljes flottára vonatkozó átlagos üzemanyag-fogyasztás tekintetében. A kedvező értéket megerősítették a Toyota vezetőit abban a hitben, hogy van létjogosultsága az üzemanyag takarékos rendszerek további fejlesztésének. Az Egyesült Államokban végzett felmérésben a Honda és a Hyundai egy tized literen belül végzett a Toyota mögött.

A Toyota flotta - amibe a legkisebbtől a legnagyobb modellig minden beletartozik - átlagos fogyasztása 7,93 liter 100 kilométeren, őket követi a Honda 7,98 literrel és a Hyundai 8,01 literes átlagfogyasztással. A hihetetlen szoros csatát a győztes szerint a Toyota hibridek kedvező fogyasztási adatai döntötték el. A nagy terepjárók és pickup-ok a másik két típusnál nagyobb mértékben befolyásolhatták az átlagot.

Forrás: motorauthority.com

A számok azt mutatják, hogy a Honda és a Hyundai is csak századokkal van lemaradva, de mindkét gyártó fogadkozik, hogy idén jobban fókuszálnak majd a személyautókra és akár meg is előzhetik a Toyotát. Az amerikai gyártók nem igazán tudták megközelíteni ezeket az értékeket és jelentős lemaradással kullognak a távol-keleti márkák után.

A legkedvezőbb értéket a General Motors érte el 9,35 literrel, nagyon szorosan követi őket a Ford 9,36 literrel és bár sokat javított, még mindig nagy hátrányban van a Chrysler 9,82 literes átlagfogyasztással. A szakértők minden gyártótól jelentős előrelépést várnak 2008-ban, az adatok javulását nem csak a fejlesztések, hanem a megváltozott kereslet is nagyban befolyásolja. Az üzemanyagárak emelkedése a terepjárókról inkább a kisebb fogyasztású járművek felé fordította a vásárlók figyelmét.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?