Ilyen kocsit vegyél, ha nem akarsz sokat tankolni!

Pénzcentrum
2008. július 31. 10:05

A 2007-es összesített adatok alapján a hibrid programok piacvezetője végzett az élen a teljes flottára vonatkozó átlagos üzemanyag-fogyasztás tekintetében. A kedvező értéket megerősítették a Toyota vezetőit abban a hitben, hogy van létjogosultsága az üzemanyag takarékos rendszerek további fejlesztésének. Az Egyesült Államokban végzett felmérésben a Honda és a Hyundai egy tized literen belül végzett a Toyota mögött.

A Toyota flotta - amibe a legkisebbtől a legnagyobb modellig minden beletartozik - átlagos fogyasztása 7,93 liter 100 kilométeren, őket követi a Honda 7,98 literrel és a Hyundai 8,01 literes átlagfogyasztással. A hihetetlen szoros csatát a győztes szerint a Toyota hibridek kedvező fogyasztási adatai döntötték el. A nagy terepjárók és pickup-ok a másik két típusnál nagyobb mértékben befolyásolhatták az átlagot.

Forrás: motorauthority.com

A számok azt mutatják, hogy a Honda és a Hyundai is csak századokkal van lemaradva, de mindkét gyártó fogadkozik, hogy idén jobban fókuszálnak majd a személyautókra és akár meg is előzhetik a Toyotát. Az amerikai gyártók nem igazán tudták megközelíteni ezeket az értékeket és jelentős lemaradással kullognak a távol-keleti márkák után.

A legkedvezőbb értéket a General Motors érte el 9,35 literrel, nagyon szorosan követi őket a Ford 9,36 literrel és bár sokat javított, még mindig nagy hátrányban van a Chrysler 9,82 literes átlagfogyasztással. A szakértők minden gyártótól jelentős előrelépést várnak 2008-ban, az adatok javulását nem csak a fejlesztések, hanem a megváltozott kereslet is nagyban befolyásolja. Az üzemanyagárak emelkedése a terepjárókról inkább a kisebb fogyasztású járművek felé fordította a vásárlók figyelmét.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?