Milyen kocsit ne vegyél, ha kedves az életed!

Pénzcentrum
2008. július 25. 11:00

Az Egyesült Államokban végzett töréstesztek lehangoló eredményt hoztak a pickupok esetében az oldalirányú ütközések vizsgálatakor. A felmérés azért is aktuális volt, mert egyrészt a piaci felmérések szerint a magasabb fenntartási költségek miatt a nagy terepjárók helyett egyre többen választanak relatíve kisebb és alacsonyabb fogyasztású pickupot, másrészt végre így rávilágíthattak néhány kellemetlen részletre is.

Az oldalirányú ütközések vizsgálata alapján lehangoló ütközésvédelemmel rendelkeznek a piacon jelenleg kapható pickupok. A teszteken a legalacsonyabb pontszámot a képen látható Chevrolet Colorado érte el a GMC Canyonnal karöltve. Az említett típusoknál extra felszereltségnek számít a függönylégzsák, ugyanúgy, mint a nem sokkal jobb eredménnyel záró Dodge Dakota és a Mitsubishi Raider esetében. A vizsgálatban részt vett még a Nissan Frontier, a Ford Ranger és a Mazda B-pickup, ezen típusoknál sem alapfelszereltség az oldallégzsák.

Chevrolet Colorado (Forrás: motorauthority.com)

A fenti típusokkal ellentétben jó minősítést ért el a Toyota Tacoma, idén még extrának számít, de jövőre ebben az autóban már alapfelszereltség lesz az oldallégzsák. A felmérés azt mutatta, hogy nem érdemes kispórolni a pickupokból ezt a plusz légzsákot, mert sokkal jobb eredmény érhető el a teszteken és ez később az eladási mutatókban is megnyilvánul majd. A frontális ütközések tesztelésekor minden autó jól teljesített, a Toyota, a Dodge, a Nissan és a Mitsubishi a legmagasabb, a Ford, a Mazda, a GMC és a Chevrolet a második legmagasabb pontszámot kapta, ami elfogadható eredménynek tekinthető.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?