16 °C Budapest

Pereld a parkolótársaságot! Londonban 90 százalék, hogy nyersz!

Pénzcentrum
2008. július 15. 13:00

Súlyos kritikákkal illették a londoni parkolási bírságok miatt a városvezetést, miután a hivatalos adatok szerint egyes kerületekben a fellebbezést benyújtó ügyfelek 94 %-a megnyerte a bizonyítási eljárást. Az egyéb közlekedési kihágások közül sok esetben a piros lámpán való áthajtást, a záróvonal figyelmen kívül hagyását és az egyéb apróbb közlekedési szabálysértéseket sem sikerült utólag bizonyítani.

A rendszert kritizálók szerint a statisztikák azt bizonyítják, hogy a helyi közlekedési hatóság alkalmazottai válogatás nélkül szórják ki a büntetéseket az autókra. A vádakra válaszul a vállalat szóvivője leszögezte, hogy a kirótt büntetések kevesebb, mint egy százaléka vitatott. Sok autós a hivatalos ügyintézési mód helyett kézzel írott panaszlevelet nyújt be, amit kénytelenek azonnal elutasítani.


Forrás: thisismoney.co.uk
Az autósok szerint az elutasítás oka az időhúzás és valószínűleg arra számítanak, hogy a procedúra elkerülése érdekében sokan még a jogtalan bírságokat is befizetik.

Egy weboldal létrehozásával azokat az autósokat segítik az ügyintézésben, akiket jogtalanul büntettek meg a parkoló-őrök. A társaság vezetői arról számoltak be, hogy ha megfelelő bizonyítékkal szolgál az autós, akkor eddig sem vitatták az ügyet és megszüntették az eljárást.

A vitás ügyek száma megközelítette a tízezret az elmúlt hat hónapban, az autósok ennek következtében hosszú hónapokig kénytelenek őrizgetni a parkolójegyeket. Az eljárást teljesen elfogadhatatlannak tartják, sokak szerint csak a bevételnövelés állhat a háttérben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A brit fővárosban átlagosan a háromnegyedét nyerik meg az autósok a fellebbezéseknek, de vannak olyan kerületek is, ahol ez az arány meghaladja a kilencven százalékot. Egyesek hivatali túlkapásokra gyanakodnak, mások szerint a város ezzel kíván újabb nyomást gyakorolni a gépjármű tulajdonosokra.

A kerületi vezetők elmondták, hogy minden autóst arra ösztönöznek, hogy ha egyértelműen bizonyítani tudja az igazát és jogtalannak tartja a büntetést, akkor nyújtsa be a fellebbezését. Nincsenek túlkapások, a büntetések száma csökkent az elmúlt időszakban és újabb helyi parkolási engedélyeket bocsátottak ki.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem