Pereld a parkolótársaságot! Londonban 90 százalék, hogy nyersz!

Pénzcentrum
2008. július 15. 13:00

Súlyos kritikákkal illették a londoni parkolási bírságok miatt a városvezetést, miután a hivatalos adatok szerint egyes kerületekben a fellebbezést benyújtó ügyfelek 94 %-a megnyerte a bizonyítási eljárást. Az egyéb közlekedési kihágások közül sok esetben a piros lámpán való áthajtást, a záróvonal figyelmen kívül hagyását és az egyéb apróbb közlekedési szabálysértéseket sem sikerült utólag bizonyítani.

A rendszert kritizálók szerint a statisztikák azt bizonyítják, hogy a helyi közlekedési hatóság alkalmazottai válogatás nélkül szórják ki a büntetéseket az autókra. A vádakra válaszul a vállalat szóvivője leszögezte, hogy a kirótt büntetések kevesebb, mint egy százaléka vitatott. Sok autós a hivatalos ügyintézési mód helyett kézzel írott panaszlevelet nyújt be, amit kénytelenek azonnal elutasítani.


Forrás: thisismoney.co.uk
Az autósok szerint az elutasítás oka az időhúzás és valószínűleg arra számítanak, hogy a procedúra elkerülése érdekében sokan még a jogtalan bírságokat is befizetik.

Egy weboldal létrehozásával azokat az autósokat segítik az ügyintézésben, akiket jogtalanul büntettek meg a parkoló-őrök. A társaság vezetői arról számoltak be, hogy ha megfelelő bizonyítékkal szolgál az autós, akkor eddig sem vitatták az ügyet és megszüntették az eljárást.

A vitás ügyek száma megközelítette a tízezret az elmúlt hat hónapban, az autósok ennek következtében hosszú hónapokig kénytelenek őrizgetni a parkolójegyeket. Az eljárást teljesen elfogadhatatlannak tartják, sokak szerint csak a bevételnövelés állhat a háttérben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A brit fővárosban átlagosan a háromnegyedét nyerik meg az autósok a fellebbezéseknek, de vannak olyan kerületek is, ahol ez az arány meghaladja a kilencven százalékot. Egyesek hivatali túlkapásokra gyanakodnak, mások szerint a város ezzel kíván újabb nyomást gyakorolni a gépjármű tulajdonosokra.

A kerületi vezetők elmondták, hogy minden autóst arra ösztönöznek, hogy ha egyértelműen bizonyítani tudja az igazát és jogtalannak tartja a büntetést, akkor nyújtsa be a fellebbezését. Nincsenek túlkapások, a büntetések száma csökkent az elmúlt időszakban és újabb helyi parkolási engedélyeket bocsátottak ki.

NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35