Pereld a parkolótársaságot! Londonban 90 százalék, hogy nyersz!

Pénzcentrum
2008. július 15. 13:00

Súlyos kritikákkal illették a londoni parkolási bírságok miatt a városvezetést, miután a hivatalos adatok szerint egyes kerületekben a fellebbezést benyújtó ügyfelek 94 %-a megnyerte a bizonyítási eljárást. Az egyéb közlekedési kihágások közül sok esetben a piros lámpán való áthajtást, a záróvonal figyelmen kívül hagyását és az egyéb apróbb közlekedési szabálysértéseket sem sikerült utólag bizonyítani.

A rendszert kritizálók szerint a statisztikák azt bizonyítják, hogy a helyi közlekedési hatóság alkalmazottai válogatás nélkül szórják ki a büntetéseket az autókra. A vádakra válaszul a vállalat szóvivője leszögezte, hogy a kirótt büntetések kevesebb, mint egy százaléka vitatott. Sok autós a hivatalos ügyintézési mód helyett kézzel írott panaszlevelet nyújt be, amit kénytelenek azonnal elutasítani.


Forrás: thisismoney.co.uk
Az autósok szerint az elutasítás oka az időhúzás és valószínűleg arra számítanak, hogy a procedúra elkerülése érdekében sokan még a jogtalan bírságokat is befizetik.

Egy weboldal létrehozásával azokat az autósokat segítik az ügyintézésben, akiket jogtalanul büntettek meg a parkoló-őrök. A társaság vezetői arról számoltak be, hogy ha megfelelő bizonyítékkal szolgál az autós, akkor eddig sem vitatták az ügyet és megszüntették az eljárást.

A vitás ügyek száma megközelítette a tízezret az elmúlt hat hónapban, az autósok ennek következtében hosszú hónapokig kénytelenek őrizgetni a parkolójegyeket. Az eljárást teljesen elfogadhatatlannak tartják, sokak szerint csak a bevételnövelés állhat a háttérben.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A brit fővárosban átlagosan a háromnegyedét nyerik meg az autósok a fellebbezéseknek, de vannak olyan kerületek is, ahol ez az arány meghaladja a kilencven százalékot. Egyesek hivatali túlkapásokra gyanakodnak, mások szerint a város ezzel kíván újabb nyomást gyakorolni a gépjármű tulajdonosokra.

A kerületi vezetők elmondták, hogy minden autóst arra ösztönöznek, hogy ha egyértelműen bizonyítani tudja az igazát és jogtalannak tartja a büntetést, akkor nyújtsa be a fellebbezését. Nincsenek túlkapások, a büntetések száma csökkent az elmúlt időszakban és újabb helyi parkolási engedélyeket bocsátottak ki.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?