30 °C Budapest

Az első robot-technológiával működő parkolóház Európában

Pénzcentrum
2008. július 3. 13:23

Ünnepélyes keretek között adták át Budapesten Európa első, ún. robot-technológiával működő parkolóházát. A 2,5 milliárdos beruházás összesen 341 új parkolóhelyet teremt. (Forrás: MTI, OTS Hírvonal)

2008. július 3-án 10.30 perckor ünnepélyes keretek között adták át Budapesten Európa első, teljesen automatizált parkolóházát. A VII. kerületben, az Akácfa u. 60. szám alatt található, ún. robot-technológiával működő parkolóház az első Európában. A 2,5 milliárd összértékű beruházás nyomán egyedülállóan kis alapterületen 341 új parkolóhely létesült, ahol az autók parkoltatását teljes mértékben automatizált, kezelőszemélyzetet nem igénylő robotrendszer végzi.

A koreai fejlesztésű, Siemens-érzékelőkkel ellátott rendszer mind hazánkban, mind Európában teljes mértékben egyedülálló; a XXI. századi technológia a Távol-Keleti fejlesztőmérnökök válasza a parkolási gondokkal és telekhiánnyal küzdő nagyvárosok számára. A rendszer a Budapesten már működő, automatizált parkolóházhoz nem hasonlítható, hiszen a kezelőszemélyzet nélkül, távfelügyelt robotrendszer alig 60-90 másodperc alatt helyezi el a tárolóban az autókat, illetve vezeti őket vissza.

A beruházás a VIT Nyugdíjpénztár jóvoltából valósulhatott meg. A Pénztár, az ingatlan-befektetéseit kezelő GPM Kft.-vel karöltve a társadalomért is felelős gazdasági vállalkozásként, döntéseiben, fejlesztési programjaiban szem előtt tartja az épített környezettel szembeni társadalmi, humánus elvárásokat. A megvalósult projectek hosszú távon, több évtizedre meghatározzák az ott élők, dolgozók lakó- és munkakörülményeit. A befektetők számára így prioritást élvez, hogy alkotásai a jövő számára követendő példát nyújtsanak, élhetőbb környezetet teremtsenek a felnövekvő generációk számára.

A VIT Nyugdíjpénztár számára az ingatlanbefektetések a szélesebb befektetési eszköz paletta által nyújtott kockázateloszlás miatt fontos. A jelenleg is tapasztalható negatív értékpapír-piaci folyamatok mellett az ingatlanbefektetések megfelelő hozamkiegyenlítő hatással bírnak a pénz-tár teljes hozamára vonatkozóan. Ráadásul, a VIT - a legtöbb hazai nyugdíjpénztár gyakorlatával ellentétben - ingatlanbefektetési alapok jegyei helyett konkrét ingatlan-beruházásokkal rendelkezik, amely kiemelkedő tény a hazai piaci körülmények között.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az Akácfa utcai parkolóházon kívül további beruházásaival is igyekszik szolgálni a fenti célokat. Portfoliójában szerepel a budapesti Gül Baba utcában egy egyedi környezetben épülő társasház terve, a Gyógyfű utcában egy tizenöt lakásos luxus társasház építési terve, a Benczúr utcában exkluzív igényeket kielégítő belvárosi apartmanok és irodák felújítása, sőt egy székesfehérvári logisztikai központ is.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?