3 °C Budapest

Harcot hirdettek az autóhitel csalások ellen!

Pénzcentrum
2008. június 25. 13:27

Az MKB Euroleasing mai sajtótájékoztatója keretében a vezérigazgató ismertette a cég autóhitel csalások visszaszorítása érdekében tett lépéseit, bemutatták a legújabb kockázatkezelési módszereket, valamint a Rendőrség meghívott képviselője tájékoztatást adott a feltárt bűncselekményekről és vázolta a hazánkban leggyakrabban alkalmazott bűnelkövetési módszereket.

Fejes László, az MKB Euroleasing vezérigazgatója elmondta, hogy a "Számoljon velünk!" kampány keretében igyekeznek szélesebb tájékoztatást adni az ügyfeleknek, bemutatják a hitelfelvevőknek a havi törlesztőrészleten kívüli költségeket, ezzel segítik őket a lehető legjobb döntés meghozatalában.

Dr. Csináth Tamás a cég követelés-kezelési igazgatója fontosnak tartja a fizetésképtelenség és a lízingcsalás megkülönböztetését, bár sok esetben csak árnyalatnyi különbség van a két cselekedet között. Elmondta, hogy a bűnüldöző szervekkel való együttműködés során feltárt gyakorlati tapasztalatokat folyamatosan felhasználják a termékfejlesztések során.

Pásztor Attila a BRFK gépjármű-bűnözés elleni osztályának a vezetője megerősítette, hogy az elmúlt évben a fővárosban ötezer autólopást jelentettek be, ezek fele finanszírozott jármű volt mintegy 5 milliárd forint értékben. Bár a lopások száma évről-évre csökken, a bűnelkövetők az utóbbi időben átálltak a finanszírozási csalásra.

A résztvevők közös véleménye, hogy hazánkban a legtöbben eggyel magasabb kategóriájú autót vásárolnak, mint amilyet a pénztárcájuk valójában megengedne nekik. A finanszírozók szerint ezeknek az ügyfeleknek sokkal nagyobb zavart okoz a törlesztésben a kedvezőtlen árfolyamváltozás, de sokan a szeptemberi iskolakezdés, vagy a karácsonyi bevásárlás miatt is késnek a törlesztéssel.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57