28 °C Budapest

Harcot hirdettek az autóhitel csalások ellen!

Pénzcentrum
2008. június 25. 13:27

Az MKB Euroleasing mai sajtótájékoztatója keretében a vezérigazgató ismertette a cég autóhitel csalások visszaszorítása érdekében tett lépéseit, bemutatták a legújabb kockázatkezelési módszereket, valamint a Rendőrség meghívott képviselője tájékoztatást adott a feltárt bűncselekményekről és vázolta a hazánkban leggyakrabban alkalmazott bűnelkövetési módszereket.

Fejes László, az MKB Euroleasing vezérigazgatója elmondta, hogy a "Számoljon velünk!" kampány keretében igyekeznek szélesebb tájékoztatást adni az ügyfeleknek, bemutatják a hitelfelvevőknek a havi törlesztőrészleten kívüli költségeket, ezzel segítik őket a lehető legjobb döntés meghozatalában.

Dr. Csináth Tamás a cég követelés-kezelési igazgatója fontosnak tartja a fizetésképtelenség és a lízingcsalás megkülönböztetését, bár sok esetben csak árnyalatnyi különbség van a két cselekedet között. Elmondta, hogy a bűnüldöző szervekkel való együttműködés során feltárt gyakorlati tapasztalatokat folyamatosan felhasználják a termékfejlesztések során.

Pásztor Attila a BRFK gépjármű-bűnözés elleni osztályának a vezetője megerősítette, hogy az elmúlt évben a fővárosban ötezer autólopást jelentettek be, ezek fele finanszírozott jármű volt mintegy 5 milliárd forint értékben. Bár a lopások száma évről-évre csökken, a bűnelkövetők az utóbbi időben átálltak a finanszírozási csalásra.

A résztvevők közös véleménye, hogy hazánkban a legtöbben eggyel magasabb kategóriájú autót vásárolnak, mint amilyet a pénztárcájuk valójában megengedne nekik. A finanszírozók szerint ezeknek az ügyfeleknek sokkal nagyobb zavart okoz a törlesztésben a kedvezőtlen árfolyamváltozás, de sokan a szeptemberi iskolakezdés, vagy a karácsonyi bevásárlás miatt is késnek a törlesztéssel.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?