12 °C Budapest

Autó kamatmentes hitelre: a hónap végéig tart az akció!

Pénzcentrum
2008. június 24. 10:30

Az amerikai General Motors értékesítése májusban 17 %-kal voltak alacsonyabb, mint egy évvel korábban, a részvényeinek az árfolyama pedig 33 éves mélyponton zárt. A magas üzemanyagárak következtében megcsappant a kereslet a terepjárók és a kisteherautók iránt, ezért új finanszírozási ösztönző rendszert dolgoztak ki a vásárlók bizalmának visszaszerzése érdekében.


Chevrolet Tahoe (Forrás: money.cnn.com)
A gyártó csökkentette a kibocsátást és jeles akciókkal próbál megszabadulni a készleten lévő járművektől. A legnagyobb amerikai gyártó a kedvezőtlen negyedéves értékesítési adatokon szeretne javítani. A vásárlók elfordultak a benzinfalónak titulált járművektől, de a kamatmentes autóhitel bevezetésétől a piac felpezsdülését várják.

A GM és a Citigroup közösen dolgozta ki annak lehetőségét, hogy az érdeklődők mely modellek vásárlása esetén vehetik igénybe a kamatmentes hitelt. Ezzel az akcióval a gyártó újabb lökést adhat a piacnak és növelhetik az eladásokat a negyedév végéig. A gyártó és a hitelintézet közösen vizsgálta meg, hogy miként lehet átformálni az értékesítési és finanszírozási módszereket.

A GM ebben a hónapban mutatta be legújabb fejlesztésű Hummer-t, a katonai terepjáró értékesítésétől a magas üzemanyag fogyasztási adatok ellenére is jelentős eredményeket várnak. A kamatmentes autóhitelt 6 évre kínálják, az ajánlat a hónap végéig érvényes. A gyártó 3,5 %-os áremelést tervez a 2009-es modellekre.

A piaci elemzők szerint túlzóak a gyártó várakozásai, mert a június hónap évről-évre gyenge értékesítési adatokat hoz.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?