11 °C Budapest

Újabb szigorítások: hol a határ?

Pénzcentrum
2008. május 27. 09:30

Kiadta legfrissebb szigorítási javaslatait az Európai Parlament és az Európai Bizottság, az autógyártók szerint a kitűzött célok tarthatatlanok, a számok légből kapottak és nem készítettek hatástanulmányokat sem az előterjesztők. A Bizottság a közúti balesetek számának-, a járművek fogyasztásának-, ezáltal a szennyezőanyag kibocsátásának csökkentését szorgalmazza - írja a Világgazdaság.

Az autógyárak által gyártott összes modellre vetítve ma átlagosan 140 g/km-es szintet kell teljesíteni, ezt az értéket szeretnék 2012-ig előbb 120 g/km, majd 2020-ig 95 g/km-re csökkenteni az emissziós határt. Az autókba kötelezővé tennék az elektronikus menetstabilizáló programot és a keréknyomás ellenőrzőt, a haszongépjárműveket elektromos vészfékkel látnák el.

A bizottság eltörölné a 2,6 tonnánál nehezebb járműveknek biztosított kedvezményeket, mert úgy vélik a szigorítások nélkül nem teljesíthető az EU által 2020-ig vállalt 20 %-os szennyezőanyag kibocsátás csökkentés.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?