24 °C Budapest

Romániát választja a Mercedes is?

Pénzcentrum
2008. május 21. 11:00

Az autóiparban már bevált szokás, hogy a kedvezőbb adózás és az olcsóbb munkaerő miatt a gyáregységeket külföldön alakítják ki és az új modelleket más országban állítják össze. A Mercedes tervei között is szerepel egy kelet-európai gyáregység létrehozása, azon belül is Temesvár és környéke a kiszemelt célterület.


Mercedes A-osztály
Az új gyárban állítanák össze az új Mercedes A- és B-osztályú modelleket, ezek várhatóan árban és méretben is versenyképesek lehetnek a helyi piacon is. A gyárral kapcsolatos végső döntés leghamarabb három hét múlva születhet meg a helyi hatóságok engedélyeinek függvényében. Korábban olyan híresztelések is szárnyra kaptak, hogy Kolozsváron lesz az üzem, de a legfrissebb hírek szerint Temesvár lehet a befutó.

A gyártó két hónappal ezelőtt mutatta be a Mercedes A-osztály legújabb modelljét, számos új technikai fejlesztést hajtottak végre az autón. A motorok üzemanyag felhasználását sikerült hatékonyabbá tenni, a benzines 5,8 litert, a dízel mindössze 4,5 litert fogyaszt 100 kilométeren. Az autó belsejét is felfrissítették, újabb anyagokat használtak fel, alumínium és fa-berakás is választható. Az új külsőről elmondható, hogy előnyére dolgozták át a lámpákat, a lökhárítót és a hűtőrácsot is.


Mercedes B-osztály
A B-osztály is ráncfelvarrásra számíthat a következő évben, a fő irányvonal az A-osztályos fejlesztésekhez hasonló lesz majd. Még erőteljesebb és hatékonyabb motor, fiatalosabb külső, több belső választható extra szerepel az elsődleges tervek között. Mindkét modell új technológiával lesz felszerelve, mely segítségével csökkenthető a fogyasztás és a káros-anyag kibocsátás.

A romániai gyáregység kialakításával nem a csak a helyi igényeket kívánja kielégíteni a Mercedes, hanem a jövőben a teljes európai keresletnek megfelelő volumenben gyártanák a két modellt. A Mercedes értékesítési vezetői szerint a jövőben egyre nagyobb szerepet kapnak az alacsonyabb fogyasztású, kisebb modellek, mert a cég igyekszik betartani az egyre szigorúbb uniós kibocsátási korlátozásokat. Ugyanakkor továbbra is fenntartják a luxusmodellek gyártását is.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 10. péntek
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem