Nő kerülhet a Forma-1-be!

Pénzcentrum
2008. május 5. 11:00

A 26 éves Danica Patrick néhány hete nagy meglepetést okozott az IndyCar-ban aratott győzelmével. A sorozat első női futamgyőztese felkeltette a Honda Forma-1-es csapatfőnökének a figyelmét is. Nick Fry tárgyalásokat kezdeményezett a versenyzővel egy lehetséges tesztvezetésről.


Danica Patrick
Danica Patrick-nak három évvel ezelőtt már felkínálta a Honda, hogy az indianapolis-i futam előtt menjen néhány kört az autóval, de a hölgy akkor nem kívánt élni a lehetőséggel. A 2005-ös felkérésről azt gondolta, hogy az még nem a képességeinek, hanem a nemének szólt és csupán reklámfogásnak szánták.

A versenyzőnő szerint minden pilóta álma, hogy a Forma-1-ben vezessen, a továbbiakban ő sem zárkózik el a lehetőségektől, de csak akkor, ha nem hírverésről, hanem érdemi munkáról van szó. A csapatfőnök is boldogan látná őt egy Hondában körözni, ennek körülményeit a későbbiekben tisztázzák.

A száguldó cirkuszban az ötvenes évek végétől a kilencvenes évek elejéig volt néhány próbálkozás, de a hölgyek nem tudták megvetni a lábukat a Forma-1-ben, egyiküknek sem sikerült teljesíteni a versenyen való induláshoz szükséges kvalifikációs időket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?