15 °C Budapest

A Red Bull az autógyártóknak is odapörköl

Pénzcentrum
2008. április 14. 08:30

Nem törte meg a Forma 1-es csapatok szponzori bevételeinek növekedését a cigarettagyártók Európából való kitiltása, a 11 csapat jelenleg az évezred elejére jellemzőnél másfélszer nagyobb büdzséből, mintegy 3,2 milliárd dollárból gazdálkodhat. A legtehetősebbek természetesen továbbra is a gyári istállók - írja a Világgazdaság.

A legtöbb pénzt az autógyártók költik a száguldó cirkuszra, az ő szerepük azonban kettős: jogilag ugyan tulajdonosnak tekinthetők, a céljaik alapján azonban tulajdonképpen ők is szponzorok. Az abszolút rekorder a Honda, mely a Horizont Sport értesülései szerint idén 350 millió dollárt szán saját csapata F1-es részvételére és további 80 millióval támogatja a Super Agurit.

A mezőnyből kiemelkedik a Red Bull, mely két csapata működtetéséhez csaknem 240 millió dollárral járul hozzá, így számos autógyártónál is többet költ.

A szponzorok közül a Vodafone 75,5, a Williams istálló névadójaként szereplő AT&T pedig 25 milliót utalt át támogatott csapatának.

Szakértők szerint a következő években is folytatódhat a Forma 1-ben az elmúlt esztendőkre jellemző 10-15%-os bővülés a támogatói pénzek terén, így sem nagyobb visszaesésre, sem pedig ugrásszerű növekedésre nem kell számítani.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04