0 °C Budapest

Forma 1 számokban - elúszott bevétel

Pénzcentrum
2006. augusztus 7. 10:00

A hétvégi esőzés könnyen elmoshatta a Hungaroring Sport Zrt. bevételét is a Forma-1 Magyar Nagydíján, nemcsak a futamot. A hazai futamokat ez idáig napsütés és igen meleg idő jellemezte, azonban idén a meglepő időjárásnak köszönhetően kevesebben látogattak el a verseny 3. napjára, mint az előző években.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A jegyek többsége a verseny helyszínén szokott elkelni, ami azért jelentett a hétvégén problémát, mert a borús idő a verseny napjára szakadó esővé változott, így valószínűen sokan meggondolták magukat, és nem látogattak el a neves rendezvényre.

A Hungaroring Sport Zrt (HS) arról számolt be a Napi Gazdaságnak, hogy idén 15%-kal több jegy kelt el elővételben, mint a korábbi években. Az állójegy 1700 Ft-ba került, így szép számú nézősereg látogatott ki az edzésekre is.

A jegybevétel pontos összegét még nem tudhatjuk, mert az valamivel később derül ki, de a korábbi évek 2 milliárdos bevételével lehet számolni. A nézők etnikai összetétele sem ismert: valószínűsíthető, hogy több német izgulta végig a futamot a korábbi évekhez képest azért, hogy a sztárpilóta, Michael Schumachert biztassák, hogy le tudja dolgozni Fernando Alonsoval szemben a 11 pontos hátrányát. A lengyelek pilótája, Robert Kubica Mogyoródon futhatta első futamát.

A jövőre életbe lépő dohánykampány tilalma nem érinti közvetlenül a HS-t, hanem a csapatok bevételét befolyásolja, így a magyar állam már szponzorok után kutatva meg is tette az első lépést a futam reklámjainak biztosítása érdekében. A Népszabadság úgy tudja, hogy a Zwackban is érdekelt Diageóról is szó esik, a reklámozó személyét tekintve.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 8. szerda
Mária
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?