Forma 1 számokban - elúszott bevétel

Pénzcentrum
2006. augusztus 7. 10:00

A hétvégi esőzés könnyen elmoshatta a Hungaroring Sport Zrt. bevételét is a Forma-1 Magyar Nagydíján, nemcsak a futamot. A hazai futamokat ez idáig napsütés és igen meleg idő jellemezte, azonban idén a meglepő időjárásnak köszönhetően kevesebben látogattak el a verseny 3. napjára, mint az előző években.

A jegyek többsége a verseny helyszínén szokott elkelni, ami azért jelentett a hétvégén problémát, mert a borús idő a verseny napjára szakadó esővé változott, így valószínűen sokan meggondolták magukat, és nem látogattak el a neves rendezvényre.

A Hungaroring Sport Zrt (HS) arról számolt be a Napi Gazdaságnak, hogy idén 15%-kal több jegy kelt el elővételben, mint a korábbi években. Az állójegy 1700 Ft-ba került, így szép számú nézősereg látogatott ki az edzésekre is.

A jegybevétel pontos összegét még nem tudhatjuk, mert az valamivel később derül ki, de a korábbi évek 2 milliárdos bevételével lehet számolni. A nézők etnikai összetétele sem ismert: valószínűsíthető, hogy több német izgulta végig a futamot a korábbi évekhez képest azért, hogy a sztárpilóta, Michael Schumachert biztassák, hogy le tudja dolgozni Fernando Alonsoval szemben a 11 pontos hátrányát. A lengyelek pilótája, Robert Kubica Mogyoródon futhatta első futamát.

A jövőre életbe lépő dohánykampány tilalma nem érinti közvetlenül a HS-t, hanem a csapatok bevételét befolyásolja, így a magyar állam már szponzorok után kutatva meg is tette az első lépést a futam reklámjainak biztosítása érdekében. A Népszabadság úgy tudja, hogy a Zwackban is érdekelt Diageóról is szó esik, a reklámozó személyét tekintve.

NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 4. vasárnap
Bulcsú
22. hét
Június 4.
Szentháromság
Június 4.
Pedagógusnap
Június 4.
Az építők napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04