1 °C Budapest

Itt a legjobb autók listája: a többség újra megvenné, Te nem?

Pénzcentrum
2007. december 4. 10:08

A legjobb reklám, amit bármely termék kaphat, az elégedett vásárló, lehetőleg a boldog tulajdonosok tömege. Ugyanez igaz egy autó esetében is, így nem csoda, ha a Consumer Reports éves elégedettségi felmérése nagy hangsúlyt kap a gyártók adott évi teljesítményének megítélésében. Lássuk, melyek az autósok szerint 2007 legjobb modelljei!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az amerikai Consumer Reports, ahogy már hagyományosan minden évben, az idén is elkészítette elégedettségi felmérését, melynek keretében arra kereste a választ, hogy a jelenlegi autótulajdonosok mekkora hányada döntene ismételten az adott modell mellett. A legjobbak listájára azok az autók kerülhettek fel, ahol az elégedett vásárlók arány meghaladta a 80 százalékot.

A 2007-es felmérés adatai alapján a piackutató cég munkatársai felállították az idei év legjobb modelljeinek rangsorát. A rangsorban előkelő helyet foglalnak el a japán gyártók, míg amerikai társaik az idei fejlesztések ellenére is csak néhány esetben fértek fel a legjobbak közé, modelljeik általában a negatív listán szerepelnek.


Ez mindenképpen jó hír a magyar autósok számára, a legrosszabb modellek között ugyanis többségben vannak a hazai piacon csak elvétve előforduló, nagyteljesítményű, amerikai terepjárók és pickupok.

A legjobbak között is legjobbnak bizonyult a Toyota hibridje, a Prius, melyet a jelenlegi tulajdonosok 92 százaléka vásárolna meg ismét. A Priust sorban a Honda Fit (nálunk a Jazz nevet viseli) és az Infiniti M35 RWD végzett. A japán autók azonban nem csak a hagyományos általuk uralt kis- és középkategóriákban jeleskedtek, de több modelljük a legmegbízhatóbb autók közé került a terepjárók és a pickupok között is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


A japánok mellett az európai modellek szerepeltek még jól a 2007-es felmérésben, főként a Porsche jó eredményeinek köszönhetően, mellyel láthatóan rendkívül elégedettek a sportautókat kedvelők. A lista legnagyobb érdekessége azonban nem az európai vagy az amerikai gyártók szereplése, hanem az, hogy történetében először két korai modell is bekerült a legjobbak közé.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20