4 °C Budapest

Itt a legjobb autók listája: a többség újra megvenné, Te nem?

Pénzcentrum
2007. december 4. 10:08

A legjobb reklám, amit bármely termék kaphat, az elégedett vásárló, lehetőleg a boldog tulajdonosok tömege. Ugyanez igaz egy autó esetében is, így nem csoda, ha a Consumer Reports éves elégedettségi felmérése nagy hangsúlyt kap a gyártók adott évi teljesítményének megítélésében. Lássuk, melyek az autósok szerint 2007 legjobb modelljei!

Az amerikai Consumer Reports, ahogy már hagyományosan minden évben, az idén is elkészítette elégedettségi felmérését, melynek keretében arra kereste a választ, hogy a jelenlegi autótulajdonosok mekkora hányada döntene ismételten az adott modell mellett. A legjobbak listájára azok az autók kerülhettek fel, ahol az elégedett vásárlók arány meghaladta a 80 százalékot.

A 2007-es felmérés adatai alapján a piackutató cég munkatársai felállították az idei év legjobb modelljeinek rangsorát. A rangsorban előkelő helyet foglalnak el a japán gyártók, míg amerikai társaik az idei fejlesztések ellenére is csak néhány esetben fértek fel a legjobbak közé, modelljeik általában a negatív listán szerepelnek.


Ez mindenképpen jó hír a magyar autósok számára, a legrosszabb modellek között ugyanis többségben vannak a hazai piacon csak elvétve előforduló, nagyteljesítményű, amerikai terepjárók és pickupok.

A legjobbak között is legjobbnak bizonyult a Toyota hibridje, a Prius, melyet a jelenlegi tulajdonosok 92 százaléka vásárolna meg ismét. A Priust sorban a Honda Fit (nálunk a Jazz nevet viseli) és az Infiniti M35 RWD végzett. A japán autók azonban nem csak a hagyományos általuk uralt kis- és középkategóriákban jeleskedtek, de több modelljük a legmegbízhatóbb autók közé került a terepjárók és a pickupok között is.


A japánok mellett az európai modellek szerepeltek még jól a 2007-es felmérésben, főként a Porsche jó eredményeinek köszönhetően, mellyel láthatóan rendkívül elégedettek a sportautókat kedvelők. A lista legnagyobb érdekessége azonban nem az európai vagy az amerikai gyártók szereplése, hanem az, hogy történetében először két korai modell is bekerült a legjobbak közé.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?