3 °C Budapest

Kigyulladhatnak a Volvók - visszahívták őket

Pénzcentrum
2007. november 23. 11:00

65 ezer autót hív vissza a svéd Volvo két egymástól független probléma kiküszöbölése végett. Ezt csütörtökön jelentette be az amerikai Ford érdekeltségi körébe tartozó vállalat. A visszahívás többségében Európában értékesített modelleket érint, melyről az érintett ügyfeleket levélben már értesítette a vállalat.

Az oldallégzsákok vezérlésének hibája 18 ezer 2008-as autót, a V70-es és az XC70-es modelleket érinti. A vállalat szóvivője szerint a szoftverprobléma merült fel a légzsákok vezérléssel kapcsolatban, melyek kisebb tárgyakkal, így például egy póznával való ütközésnél az optimálisnál lassabban oldanak ki.

A kérdéses V70-esek és a XC70-esek többségét Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban és Svédországban értékesítették, de került belőlük a tengerentúlra és Európa egyéb országaiba is.

A motorhibára vonatkozó visszahívás 36 ezer 2006-ban gyártott S60-as, V70-es, XC70es- és XC90-es dízelautót érint. Itt az üzemanyag-befecskendezés rögzítésével adódtak gondok, melynek hatására az üzemanyag szivárogtak. Szerencsétlen esetben a dízel a forró motorra folyhat meggyulladhat.

A Volvo a kiértesítéskor arról is tájékoztatta vásárlóit, hogy a javítások díjmentesen elvégeztethetők a márkaszervizek bármelyikében.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?