17 °C Budapest

Kigyulladhatnak a Volvók - visszahívták őket

Pénzcentrum
2007. november 23. 11:00

65 ezer autót hív vissza a svéd Volvo két egymástól független probléma kiküszöbölése végett. Ezt csütörtökön jelentette be az amerikai Ford érdekeltségi körébe tartozó vállalat. A visszahívás többségében Európában értékesített modelleket érint, melyről az érintett ügyfeleket levélben már értesítette a vállalat.

Az oldallégzsákok vezérlésének hibája 18 ezer 2008-as autót, a V70-es és az XC70-es modelleket érinti. A vállalat szóvivője szerint a szoftverprobléma merült fel a légzsákok vezérléssel kapcsolatban, melyek kisebb tárgyakkal, így például egy póznával való ütközésnél az optimálisnál lassabban oldanak ki.

A kérdéses V70-esek és a XC70-esek többségét Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban és Svédországban értékesítették, de került belőlük a tengerentúlra és Európa egyéb országaiba is.

A motorhibára vonatkozó visszahívás 36 ezer 2006-ban gyártott S60-as, V70-es, XC70es- és XC90-es dízelautót érint. Itt az üzemanyag-befecskendezés rögzítésével adódtak gondok, melynek hatására az üzemanyag szivárogtak. Szerencsétlen esetben a dízel a forró motorra folyhat meggyulladhat.

A Volvo a kiértesítéskor arról is tájékoztatta vásárlóit, hogy a javítások díjmentesen elvégeztethetők a márkaszervizek bármelyikében.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem