Kigyulladhatnak a Volvók - visszahívták őket

Pénzcentrum
2007. november 23. 11:00

65 ezer autót hív vissza a svéd Volvo két egymástól független probléma kiküszöbölése végett. Ezt csütörtökön jelentette be az amerikai Ford érdekeltségi körébe tartozó vállalat. A visszahívás többségében Európában értékesített modelleket érint, melyről az érintett ügyfeleket levélben már értesítette a vállalat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az oldallégzsákok vezérlésének hibája 18 ezer 2008-as autót, a V70-es és az XC70-es modelleket érinti. A vállalat szóvivője szerint a szoftverprobléma merült fel a légzsákok vezérléssel kapcsolatban, melyek kisebb tárgyakkal, így például egy póznával való ütközésnél az optimálisnál lassabban oldanak ki.

A kérdéses V70-esek és a XC70-esek többségét Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban és Svédországban értékesítették, de került belőlük a tengerentúlra és Európa egyéb országaiba is.

A motorhibára vonatkozó visszahívás 36 ezer 2006-ban gyártott S60-as, V70-es, XC70es- és XC90-es dízelautót érint. Itt az üzemanyag-befecskendezés rögzítésével adódtak gondok, melynek hatására az üzemanyag szivárogtak. Szerencsétlen esetben a dízel a forró motorra folyhat meggyulladhat.

A Volvo a kiértesítéskor arról is tájékoztatta vásárlóit, hogy a javítások díjmentesen elvégeztethetők a márkaszervizek bármelyikében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?