7 °C Budapest

Ismét megdőlt egy mítosz: mégsem életveszélyes a miniautó

Pénzcentrum
2007. október 25. 10:05

A hét évvel ezelőtti eredményekhez képest egy csillaggal magasabb minősítést kapott a Smart kétszemélyes miniautója, a For Two. A Euro NACP frontális, oldali és gyalogossal való ütközések során vizsgálta a Smart modell által nyújtott teljesítményt, mely a tesztek végeredményeként 2007-ben négycsillagos minősítést kapott.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Hét évvel ezelőtt, a modell megjelenése után a német autósszövetség, az ADAC vette nagyító alá a kétszemélyes kisautót: a mérnökök ekkor három csillaggal jutalmazták a Smart tervezési teljesítményét. A most nyilvánosságra hozott teszteredmények ennél sokkal megnyugtatóbb képet mutatnak, a Smart ugyanis a jelek szerint sokat fejlődött az utasok biztonságát garantáló tényezőkben.

Forrás: www.motorauthority.com

A Euro NACP teszt tanúsága szerint a Smart sok középkategóriás szedánnal és városi terepjáróval is felveszi a versenyt biztonságosság terén. A frontális ütközés során például az utastér stabil maradt, bár a műszerfal kialakítása miatt a láb és combcsont sérülések kockázata viszonylag magas.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Az oldali irányú ütközésnél ezzel szemben, bár a tesztbábú feje a szélvédő melletti gumiszigeteléshez ért, az eredmények mégis megfelelő mértékű védelemről tanúskodtak. A For Two esetében egyébként már elérhető az oldali ütközés esetén a fejet és a mellkast védő légzsák, ám ez jelenleg még nem alapfelszereltség.


A Smart mini modellje a legrosszabb minősítést a gyalogossal való ütközésnél kapta, a mérnökök ugyanis úgy találták, hogy a motorháztető szélének kialakítása kifejezetten veszélyes a gyalogos fejére, bár a lökhárítók megfelelő védelmet nyújtanak a lábak számára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06