29 °C Budapest

Ismét megdőlt egy mítosz: mégsem életveszélyes a miniautó

Pénzcentrum
2007. október 25. 10:05

A hét évvel ezelőtti eredményekhez képest egy csillaggal magasabb minősítést kapott a Smart kétszemélyes miniautója, a For Two. A Euro NACP frontális, oldali és gyalogossal való ütközések során vizsgálta a Smart modell által nyújtott teljesítményt, mely a tesztek végeredményeként 2007-ben négycsillagos minősítést kapott.


Hét évvel ezelőtt, a modell megjelenése után a német autósszövetség, az ADAC vette nagyító alá a kétszemélyes kisautót: a mérnökök ekkor három csillaggal jutalmazták a Smart tervezési teljesítményét. A most nyilvánosságra hozott teszteredmények ennél sokkal megnyugtatóbb képet mutatnak, a Smart ugyanis a jelek szerint sokat fejlődött az utasok biztonságát garantáló tényezőkben.

A Euro NACP teszt tanúsága szerint a Smart sok középkategóriás szedánnal és városi terepjáróval is felveszi a versenyt biztonságosság terén. A frontális ütközés során például az utastér stabil maradt, bár a műszerfal kialakítása miatt a láb és combcsont sérülések kockázata viszonylag magas.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Az oldali irányú ütközésnél ezzel szemben, bár a tesztbábú feje a szélvédő melletti gumiszigeteléshez ért, az eredmények mégis megfelelő mértékű védelemről tanúskodtak. A For Two esetében egyébként már elérhető az oldali ütközés esetén a fejet és a mellkast védő légzsák, ám ez jelenleg még nem alapfelszereltség.


A Smart mini modellje a legrosszabb minősítést a gyalogossal való ütközésnél kapta, a mérnökök ugyanis úgy találták, hogy a motorháztető szélének kialakítása kifejezetten veszélyes a gyalogos fejére, bár a lökhárítók megfelelő védelmet nyújtanak a lábak számára.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem