5 °C Budapest

Ismét megdőlt egy mítosz: mégsem életveszélyes a miniautó

Pénzcentrum
2007. október 25. 10:05

A hét évvel ezelőtti eredményekhez képest egy csillaggal magasabb minősítést kapott a Smart kétszemélyes miniautója, a For Two. A Euro NACP frontális, oldali és gyalogossal való ütközések során vizsgálta a Smart modell által nyújtott teljesítményt, mely a tesztek végeredményeként 2007-ben négycsillagos minősítést kapott.


Hét évvel ezelőtt, a modell megjelenése után a német autósszövetség, az ADAC vette nagyító alá a kétszemélyes kisautót: a mérnökök ekkor három csillaggal jutalmazták a Smart tervezési teljesítményét. A most nyilvánosságra hozott teszteredmények ennél sokkal megnyugtatóbb képet mutatnak, a Smart ugyanis a jelek szerint sokat fejlődött az utasok biztonságát garantáló tényezőkben.

Forrás: www.motorauthority.com

A Euro NACP teszt tanúsága szerint a Smart sok középkategóriás szedánnal és városi terepjáróval is felveszi a versenyt biztonságosság terén. A frontális ütközés során például az utastér stabil maradt, bár a műszerfal kialakítása miatt a láb és combcsont sérülések kockázata viszonylag magas.


Az oldali irányú ütközésnél ezzel szemben, bár a tesztbábú feje a szélvédő melletti gumiszigeteléshez ért, az eredmények mégis megfelelő mértékű védelemről tanúskodtak. A For Two esetében egyébként már elérhető az oldali ütközés esetén a fejet és a mellkast védő légzsák, ám ez jelenleg még nem alapfelszereltség.


A Smart mini modellje a legrosszabb minősítést a gyalogossal való ütközésnél kapta, a mérnökök ugyanis úgy találták, hogy a motorháztető szélének kialakítása kifejezetten veszélyes a gyalogos fejére, bár a lökhárítók megfelelő védelmet nyújtanak a lábak számára.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?