A legjobb családi autók listája: megdöbbentő olcsóság az élen!

Pénzcentrum
2007. október 10. 10:13

Autóvásárlás esetén a legfontosabb kérdés, hogy az adott vásárló hogyan rangsorolja a tényezőket, melyek alapján egy-egy modell mellett dönt: mennyire fontos számára a környezetbarát technológia, a biztonság, a teljesítmény vagy éppen a design. A marketingesek számára ezek a prioritási sorrendek teszik lehetővé, hogy a különböző modelleket már tervezésüknél hozzáigazítsák a később megcélozandó vásárlói csoport igényeihez.

Az egyik ilyen célcsoportot a középkorú, családos autósok adják, akik számára a biztonság és a pénztárcát kímélő alacsony fogyasztás rendkívüli fontossággal bír. A családi autókat nem lehet egyetlen kategóriába besorolni, akár terepjáróról, akár középkategóriás szedánról legyen szó, ha az kellőképpen nagy méretekkel rendelkezik és megfelelő a családi autókkal szemben támasztott kritériumoknak, akkor ebbe a szinte nem is létező kategóriába sorolandó.

A Forbes néhány napja ismételten rangsorolta az amerikai piacon kapható modelleket biztonságosságuk, fogyasztásuk és egyéb tulajdonságaik alapján. Bár az amerikai lap által vizsgált modellek egy része nem kapható a magyar piacon, mindenképpen érdemes végigtekinteni, hogy mennyit kellene félretennünk ahhoz, hogy a lehető legnagyobb biztonságban tudhassuk családunkat.

Az amerikai lap, a National Highway Traffic Safety Administration által készített töréstesztek alapján rostálta először a piacon lévő egyterűeket, közép- és felsőkategóriás szedánokat és terepjárókat. Az első rostán csak azok a modellek maradhattak fenn, melyek a legjobb minősítéssel kapták mind a frontális, mind pedig az oldali ütközésnél.

A következő körben a legjobbak közül kiestek azok, melyek az Insurance Institute for Highway Safety töréstesztjein bármely kategóriában, de nem érték el legalább a jó minősítést. A biztonság azonban csak egy szempont, a lista a fogyasztók megkérdezése alapján ismételten kiszűrték azokat az autókat, melyek nem elég megbízhatóak, s hogy minden igényt kielégítsenek a végső rangsorolás alapján a környezetvédelmi hivatal adatait használták fel. Lássuk, mi lett a végeredmény!


Az első helyen a Kia Sedona (nálunk Carnival néven jelenik majd meg a modell)  a másodikon pedig a Honda Pilotja végzett, a detroiti autógyártók így ebben a kategóriában is megelőzik külföldi társaikat, bár a harmadik helyen már egy Ford Taurus X-szel találkozhatunk. A 15-ös lista első nyolc helyét városi terepjárók foglalják el, a kilencediken pedig egy szedán, a Subaru Legacy végzett.

A lista elkészítői általában 2007-2008-as modelleket vizsgáltak, melyek esetében alapvető szempont volt, hogy az adott modellnek rendelkeznie kell menetstabilizálóval, ha nem is alapfelszereltségként, akkor legalább a lehetőség meglegyen a beszereltetésére.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16