6 °C Budapest

A legjobb családi autók listája: megdöbbentő olcsóság az élen!

Pénzcentrum
2007. október 10. 10:13

Autóvásárlás esetén a legfontosabb kérdés, hogy az adott vásárló hogyan rangsorolja a tényezőket, melyek alapján egy-egy modell mellett dönt: mennyire fontos számára a környezetbarát technológia, a biztonság, a teljesítmény vagy éppen a design. A marketingesek számára ezek a prioritási sorrendek teszik lehetővé, hogy a különböző modelleket már tervezésüknél hozzáigazítsák a később megcélozandó vásárlói csoport igényeihez.

Az egyik ilyen célcsoportot a középkorú, családos autósok adják, akik számára a biztonság és a pénztárcát kímélő alacsony fogyasztás rendkívüli fontossággal bír. A családi autókat nem lehet egyetlen kategóriába besorolni, akár terepjáróról, akár középkategóriás szedánról legyen szó, ha az kellőképpen nagy méretekkel rendelkezik és megfelelő a családi autókkal szemben támasztott kritériumoknak, akkor ebbe a szinte nem is létező kategóriába sorolandó.

A Forbes néhány napja ismételten rangsorolta az amerikai piacon kapható modelleket biztonságosságuk, fogyasztásuk és egyéb tulajdonságaik alapján. Bár az amerikai lap által vizsgált modellek egy része nem kapható a magyar piacon, mindenképpen érdemes végigtekinteni, hogy mennyit kellene félretennünk ahhoz, hogy a lehető legnagyobb biztonságban tudhassuk családunkat.

Az amerikai lap, a National Highway Traffic Safety Administration által készített töréstesztek alapján rostálta először a piacon lévő egyterűeket, közép- és felsőkategóriás szedánokat és terepjárókat. Az első rostán csak azok a modellek maradhattak fenn, melyek a legjobb minősítéssel kapták mind a frontális, mind pedig az oldali ütközésnél.

A következő körben a legjobbak közül kiestek azok, melyek az Insurance Institute for Highway Safety töréstesztjein bármely kategóriában, de nem érték el legalább a jó minősítést. A biztonság azonban csak egy szempont, a lista a fogyasztók megkérdezése alapján ismételten kiszűrték azokat az autókat, melyek nem elég megbízhatóak, s hogy minden igényt kielégítsenek a végső rangsorolás alapján a környezetvédelmi hivatal adatait használták fel. Lássuk, mi lett a végeredmény!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


Az első helyen a Kia Sedona (nálunk Carnival néven jelenik majd meg a modell)  a másodikon pedig a Honda Pilotja végzett, a detroiti autógyártók így ebben a kategóriában is megelőzik külföldi társaikat, bár a harmadik helyen már egy Ford Taurus X-szel találkozhatunk. A 15-ös lista első nyolc helyét városi terepjárók foglalják el, a kilencediken pedig egy szedán, a Subaru Legacy végzett.

A lista elkészítői általában 2007-2008-as modelleket vizsgáltak, melyek esetében alapvető szempont volt, hogy az adott modellnek rendelkeznie kell menetstabilizálóval, ha nem is alapfelszereltségként, akkor legalább a lehetőség meglegyen a beszereltetésére.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem