27 °C Budapest

Törésbiztos vagy totálkáros? Megmutatjuk, miben ülsz!

Pénzcentrum
2007. július 25. 13:00

Bár világszerte egyre nagyobb hangsúly helyeződik az autósok biztonságára, gyakorta pontosan azok nem törődnek eleget ezzel a fontos kérdéssel, akik az érintettek. Persze érthető, hogy az autóvásárlás során a többséget főként az ár és a teljesítmény érdekli, hiszen mindenki úgy érzi vele nem történhet baj.

A statisztikák azonban arról tanúskodnak, hogy évente több ezren halnak meg az utakon, akik ugyanilyen felkiáltással vásárolnak autót, és ülnek be minden nap ugyanazon kormány mögé. A német autósszövetség azonban magára vállalta a fontos feladatot, és publikálja az újonnan piacra kerülő modellek töréstesztjének eredményét, hogy felhívja a figyelmet az esetleges problémákra.

Végigböngésztük az elmúlt 5 évben készült töréstesztek eredményét és kiszűrtük a leginkább biztonságos és a legkevésbé jó eredményeket mutató modelleket, hogy lássuk mi is az pontosan, amit a kereskedésben a megtakarított forintjainkért kapunk.

A legrosszabb eredmények a kisautók között születtek, ahol sok egycsillagos modellel találkoztunk, amely egyáltalán nem felel meg szakértők által támasztott elvárásoknak. A sérülési kockázatot bemutató képeken rengeteg piros foltot látunk, ez a szín jelzi ugyanis azokat a testrészeket, ahol a sérülés veszélye a legnagyobb.

Megdöbbentő azonban, hogy a piros testrészek többsége létfontosságú, így komoly balesetek esetén a túlélési esély is csekély. Kisautó kategóriában már nem találkozunk egy csillagot érdemlő modellekkel, a kategóriák növekedésével pedig egyre jobb a rossz, vagyis a legrosszabb modellek is legalább három csillagot érdemelnek.

A kategóriák növekedésével egyébiránt nő az öt csillagos minősítést kapott autók száma, de érdekes módon az egyetlen szinte tökéletesnek mondható jármű a kis-középkategóriás Nissan Quasqai.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mindenképpen megnyugtató jelenség, hogy a napjainkban újonnan utcára kerülő modellek között már csupán egy-kettő akad, amely nem tud teljes mértékben eleget tenni a szakemberek elvárásainak, legalábbis, ami a benn ülőket illeti.

Az autó elé kerülő gyalogosok azonban pontosan ezen autók esetében nem számíthatnak túl sok jóra, a legtöbb öt csillagot kiérdemelt gépjármű ugyanis a teszteredmények szerint halálos fenyegetést jelent a gyalogosok számára.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?