21 °C Budapest

Törésbiztos vagy totálkáros? Megmutatjuk, miben ülsz!

Pénzcentrum
2007. július 25. 13:00

Bár világszerte egyre nagyobb hangsúly helyeződik az autósok biztonságára, gyakorta pontosan azok nem törődnek eleget ezzel a fontos kérdéssel, akik az érintettek. Persze érthető, hogy az autóvásárlás során a többséget főként az ár és a teljesítmény érdekli, hiszen mindenki úgy érzi vele nem történhet baj.

A statisztikák azonban arról tanúskodnak, hogy évente több ezren halnak meg az utakon, akik ugyanilyen felkiáltással vásárolnak autót, és ülnek be minden nap ugyanazon kormány mögé. A német autósszövetség azonban magára vállalta a fontos feladatot, és publikálja az újonnan piacra kerülő modellek töréstesztjének eredményét, hogy felhívja a figyelmet az esetleges problémákra.

Végigböngésztük az elmúlt 5 évben készült töréstesztek eredményét és kiszűrtük a leginkább biztonságos és a legkevésbé jó eredményeket mutató modelleket, hogy lássuk mi is az pontosan, amit a kereskedésben a megtakarított forintjainkért kapunk.

A legrosszabb eredmények a kisautók között születtek, ahol sok egycsillagos modellel találkoztunk, amely egyáltalán nem felel meg szakértők által támasztott elvárásoknak. A sérülési kockázatot bemutató képeken rengeteg piros foltot látunk, ez a szín jelzi ugyanis azokat a testrészeket, ahol a sérülés veszélye a legnagyobb.

Megdöbbentő azonban, hogy a piros testrészek többsége létfontosságú, így komoly balesetek esetén a túlélési esély is csekély. Kisautó kategóriában már nem találkozunk egy csillagot érdemlő modellekkel, a kategóriák növekedésével pedig egyre jobb a rossz, vagyis a legrosszabb modellek is legalább három csillagot érdemelnek.

A kategóriák növekedésével egyébiránt nő az öt csillagos minősítést kapott autók száma, de érdekes módon az egyetlen szinte tökéletesnek mondható jármű a kis-középkategóriás Nissan Quasqai.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mindenképpen megnyugtató jelenség, hogy a napjainkban újonnan utcára kerülő modellek között már csupán egy-kettő akad, amely nem tud teljes mértékben eleget tenni a szakemberek elvárásainak, legalábbis, ami a benn ülőket illeti.

Az autó elé kerülő gyalogosok azonban pontosan ezen autók esetében nem számíthatnak túl sok jóra, a legtöbb öt csillagot kiérdemelt gépjármű ugyanis a teszteredmények szerint halálos fenyegetést jelent a gyalogosok számára.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 27. szerda
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM