20 °C Budapest

Törésbiztos vagy totálkáros? Megmutatjuk, miben ülsz!

Pénzcentrum
2007. július 25. 13:00

Bár világszerte egyre nagyobb hangsúly helyeződik az autósok biztonságára, gyakorta pontosan azok nem törődnek eleget ezzel a fontos kérdéssel, akik az érintettek. Persze érthető, hogy az autóvásárlás során a többséget főként az ár és a teljesítmény érdekli, hiszen mindenki úgy érzi vele nem történhet baj.

A statisztikák azonban arról tanúskodnak, hogy évente több ezren halnak meg az utakon, akik ugyanilyen felkiáltással vásárolnak autót, és ülnek be minden nap ugyanazon kormány mögé. A német autósszövetség azonban magára vállalta a fontos feladatot, és publikálja az újonnan piacra kerülő modellek töréstesztjének eredményét, hogy felhívja a figyelmet az esetleges problémákra.

Végigböngésztük az elmúlt 5 évben készült töréstesztek eredményét és kiszűrtük a leginkább biztonságos és a legkevésbé jó eredményeket mutató modelleket, hogy lássuk mi is az pontosan, amit a kereskedésben a megtakarított forintjainkért kapunk.

A legrosszabb eredmények a kisautók között születtek, ahol sok egycsillagos modellel találkoztunk, amely egyáltalán nem felel meg szakértők által támasztott elvárásoknak. A sérülési kockázatot bemutató képeken rengeteg piros foltot látunk, ez a szín jelzi ugyanis azokat a testrészeket, ahol a sérülés veszélye a legnagyobb.

Megdöbbentő azonban, hogy a piros testrészek többsége létfontosságú, így komoly balesetek esetén a túlélési esély is csekély. Kisautó kategóriában már nem találkozunk egy csillagot érdemlő modellekkel, a kategóriák növekedésével pedig egyre jobb a rossz, vagyis a legrosszabb modellek is legalább három csillagot érdemelnek.

A kategóriák növekedésével egyébiránt nő az öt csillagos minősítést kapott autók száma, de érdekes módon az egyetlen szinte tökéletesnek mondható jármű a kis-középkategóriás Nissan Quasqai.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Mindenképpen megnyugtató jelenség, hogy a napjainkban újonnan utcára kerülő modellek között már csupán egy-kettő akad, amely nem tud teljes mértékben eleget tenni a szakemberek elvárásainak, legalábbis, ami a benn ülőket illeti.

Az autó elé kerülő gyalogosok azonban pontosan ezen autók esetében nem számíthatnak túl sok jóra, a legtöbb öt csillagot kiérdemelt gépjármű ugyanis a teszteredmények szerint halálos fenyegetést jelent a gyalogosok számára.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?