A hölgyek a Volvo S40-esre buknak...

Pénzcentrum
2007. szeptember 21. 15:00

A folyamatos nemek közötti különbségről szóló viták közepette érdemes megfigyelni a különböző szokásokat, de legfőképpen az igényeket, ami alapján a férfiak és nők autót választanak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A luxus autók keretei között az Audi RS4-es modellt leggyakrabban férfiak keresik. Az ára 66 910 dollár (12 042 ezer forint), és a vásárlásnál a legfőbb szempont az, hogy 4,8 másodperc alatt gyorsul százra. A hölgyek esetén viszont a 24 ezer dolláros (4 320 ezer forint) Volvo S40-es viszi a pálmát, és lényegtelen, hogy milyen jól gyorsul, itt viszont a fő szempont az, hogy a törésteszten nagyszerű eredményeket ért el.

Az nem titok, hogy a férfiak szeretnek a szívükkel autót vásárolni, a hölgyek viszont inkább a fejüket használják. Ezért valószínű az is, hogy a legnagyobb női érdeklődésnek örvendő autók 10-es listáján egy darab sportkocsi sincs. Ez nem azt jelenti, hogy nincs olyan női sofőr, aki szeret száguldozni, de ebben inkább ők a kivételek.

Országos szinten az amerikai tanulmány készítői több száz autókereskedést kérdeztek ki a férfi és női vásárlók arányáról 2007 augusztusában, több szempontot figyelembe véve, mint például a hitelre vagy lízingre történő vásárlás, illetve a luxus vagy nem luxus márkák iránti érdeklődést is.

De a Volvo nemcsak az első helyet kapta meg a top 10-es listán, a V50-es modell a hetedik helyen szerepel, az S60-as pedig a kilencedik. 2007 augusztusáig az összes eladott Volvo 53 százalékát vették meg női vásárlók, bár ez a gyártót nem vigasztalja, ugyanis az összes eladás folyamatosan csökken. Észak-Amerikában eddig az idén 17 százalékkal kevesebb S40-est adtak el mint a tavalyi év azonos időszakában.

A teljes iparágat tekintve még mindig férfiak vásárolnak többen autót, az összes eladás 37,3 százalékát adták csak a hölgyek. A luxuskategórián belül a női vásárlók legkedveltebb autói közül a Volvo az 5. helyet foglalja el, a legnépszerűbb pedig a Volkswagen Beetle 58,3 százalékkal. A nem luxus kategóriájú autókat is tekintve viszont a Suzuki volt a legnépszerűbb.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az eladott darabszámot tekintve, ahol arányában a nők vettek sok autót, a Lexus szerepelt a második helyen az S40-es mögött, 41,2 százalékkal, mivel a megítélés szerint a Lexus megbízható és minőségi autó.

Bár annak ellenére, hogy a hölgyek igyekeznek az inkább biztonságosabb autókat választani, a döntésben sokat nyom a latba, hogy milyen áron is érhető el az a bizonyos biztonságos autó, ugyanis minél olcsóbb egy modell, annál több női vásárlót vonz magához.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?