11 °C Budapest

A hölgyek a Volvo S40-esre buknak...

Pénzcentrum
2007. szeptember 21. 15:00

A folyamatos nemek közötti különbségről szóló viták közepette érdemes megfigyelni a különböző szokásokat, de legfőképpen az igényeket, ami alapján a férfiak és nők autót választanak.

A luxus autók keretei között az Audi RS4-es modellt leggyakrabban férfiak keresik. Az ára 66 910 dollár (12 042 ezer forint), és a vásárlásnál a legfőbb szempont az, hogy 4,8 másodperc alatt gyorsul százra. A hölgyek esetén viszont a 24 ezer dolláros (4 320 ezer forint) Volvo S40-es viszi a pálmát, és lényegtelen, hogy milyen jól gyorsul, itt viszont a fő szempont az, hogy a törésteszten nagyszerű eredményeket ért el.

Az nem titok, hogy a férfiak szeretnek a szívükkel autót vásárolni, a hölgyek viszont inkább a fejüket használják. Ezért valószínű az is, hogy a legnagyobb női érdeklődésnek örvendő autók 10-es listáján egy darab sportkocsi sincs. Ez nem azt jelenti, hogy nincs olyan női sofőr, aki szeret száguldozni, de ebben inkább ők a kivételek.

Országos szinten az amerikai tanulmány készítői több száz autókereskedést kérdeztek ki a férfi és női vásárlók arányáról 2007 augusztusában, több szempontot figyelembe véve, mint például a hitelre vagy lízingre történő vásárlás, illetve a luxus vagy nem luxus márkák iránti érdeklődést is.

De a Volvo nemcsak az első helyet kapta meg a top 10-es listán, a V50-es modell a hetedik helyen szerepel, az S60-as pedig a kilencedik. 2007 augusztusáig az összes eladott Volvo 53 százalékát vették meg női vásárlók, bár ez a gyártót nem vigasztalja, ugyanis az összes eladás folyamatosan csökken. Észak-Amerikában eddig az idén 17 százalékkal kevesebb S40-est adtak el mint a tavalyi év azonos időszakában.

A teljes iparágat tekintve még mindig férfiak vásárolnak többen autót, az összes eladás 37,3 százalékát adták csak a hölgyek. A luxuskategórián belül a női vásárlók legkedveltebb autói közül a Volvo az 5. helyet foglalja el, a legnépszerűbb pedig a Volkswagen Beetle 58,3 százalékkal. A nem luxus kategóriájú autókat is tekintve viszont a Suzuki volt a legnépszerűbb.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az eladott darabszámot tekintve, ahol arányában a nők vettek sok autót, a Lexus szerepelt a második helyen az S40-es mögött, 41,2 százalékkal, mivel a megítélés szerint a Lexus megbízható és minőségi autó.

Bár annak ellenére, hogy a hölgyek igyekeznek az inkább biztonságosabb autókat választani, a döntésben sokat nyom a latba, hogy milyen áron is érhető el az a bizonyos biztonságos autó, ugyanis minél olcsóbb egy modell, annál több női vásárlót vonz magához.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem