5 °C Budapest

A hölgyek a Volvo S40-esre buknak...

Pénzcentrum
2007. szeptember 21. 15:00

A folyamatos nemek közötti különbségről szóló viták közepette érdemes megfigyelni a különböző szokásokat, de legfőképpen az igényeket, ami alapján a férfiak és nők autót választanak.

A luxus autók keretei között az Audi RS4-es modellt leggyakrabban férfiak keresik. Az ára 66 910 dollár (12 042 ezer forint), és a vásárlásnál a legfőbb szempont az, hogy 4,8 másodperc alatt gyorsul százra. A hölgyek esetén viszont a 24 ezer dolláros (4 320 ezer forint) Volvo S40-es viszi a pálmát, és lényegtelen, hogy milyen jól gyorsul, itt viszont a fő szempont az, hogy a törésteszten nagyszerű eredményeket ért el.

Az nem titok, hogy a férfiak szeretnek a szívükkel autót vásárolni, a hölgyek viszont inkább a fejüket használják. Ezért valószínű az is, hogy a legnagyobb női érdeklődésnek örvendő autók 10-es listáján egy darab sportkocsi sincs. Ez nem azt jelenti, hogy nincs olyan női sofőr, aki szeret száguldozni, de ebben inkább ők a kivételek.

Országos szinten az amerikai tanulmány készítői több száz autókereskedést kérdeztek ki a férfi és női vásárlók arányáról 2007 augusztusában, több szempontot figyelembe véve, mint például a hitelre vagy lízingre történő vásárlás, illetve a luxus vagy nem luxus márkák iránti érdeklődést is.

De a Volvo nemcsak az első helyet kapta meg a top 10-es listán, a V50-es modell a hetedik helyen szerepel, az S60-as pedig a kilencedik. 2007 augusztusáig az összes eladott Volvo 53 százalékát vették meg női vásárlók, bár ez a gyártót nem vigasztalja, ugyanis az összes eladás folyamatosan csökken. Észak-Amerikában eddig az idén 17 százalékkal kevesebb S40-est adtak el mint a tavalyi év azonos időszakában.

A teljes iparágat tekintve még mindig férfiak vásárolnak többen autót, az összes eladás 37,3 százalékát adták csak a hölgyek. A luxuskategórián belül a női vásárlók legkedveltebb autói közül a Volvo az 5. helyet foglalja el, a legnépszerűbb pedig a Volkswagen Beetle 58,3 százalékkal. A nem luxus kategóriájú autókat is tekintve viszont a Suzuki volt a legnépszerűbb.

Az eladott darabszámot tekintve, ahol arányában a nők vettek sok autót, a Lexus szerepelt a második helyen az S40-es mögött, 41,2 százalékkal, mivel a megítélés szerint a Lexus megbízható és minőségi autó.

Bár annak ellenére, hogy a hölgyek igyekeznek az inkább biztonságosabb autókat választani, a döntésben sokat nyom a latba, hogy milyen áron is érhető el az a bizonyos biztonságos autó, ugyanis minél olcsóbb egy modell, annál több női vásárlót vonz magához.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?