2 °C Budapest

Már a cseheknél is drágább autózni

Pénzcentrum
2007. szeptember 3. 08:45

A közlekedési minisztérium szerint a jövő év elejétől 10-12 százalékkal emelik a cseh autópályák használati díjait - adja hírül a Napi Gazdaság.

Ez személyautók esetében azt jelenti, hogy az éves matricáért 1000 koronát (mintegy 9000 forint) kell majd fizetni. A 3,5 tonnánál nehezebb teherautóknak ennél nyolcszor magasabb díjat kell fizetni.

2009. január 1-jétől a 3,5 és 12 tonna önsúlyú járművek vezetőinek általános útdíjat is kell fizetniük. A díjak emelésének célja a cseh útalap költségvetési bevételeinek emelése, a változtatásoktól azt remélik, hogy 2008 során 350 millió koronával több kerül az alapba, mint az idei évben.

2007 során összesen 2,3 milliárd korona autópályadíj-bevétellel kalkulálnak, ebből1,4 milliárdot majd a személyautók vezetői fizetnek be. A minisztérium úgy véli, hogy a 2 - 2,5 százalékos infláció ellenére nem bizonyul magasnak ez az emelés, mivel 2004 óta nem növelték a díjakat.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?