19 °C Budapest

A legdrágábban biztosítható autók: válts időben!

Pénzcentrum
2007. augusztus 16. 11:00

Nálunk, ahol a gépjármű-felelősség biztosítás minden autótulajdonosra nézve kötelező érvényű, a vásárlói döntés meghozatalakor fontos szempont, hogy az adott modellre milyen díj ellenében tudunk biztosítási szerződést kötni.

Bár a tengerentúlon nem kötelező a megvásárolt autóra biztosítást kötni, a tulajdonosok többsége mégis a szerződések mellett dönt. A díjak mértéke természetesen kint is rendkívül fontos, melyben jelentős szerepet játszik a megvásárolt autó.

A kinti szakértők által megkérdezett biztosítók elmondták, hogy árképzésükben a legfontosabb szerepet az autó gyártók által javasolt fogyasztói ára, a javítási költségei, illetve a biztosított vezetési múltja, neme és kora adja.

Abból kifolyólag, hogy az autó értéke rendkívül fontos szerepet játszik a biztosítási díj megállapításában, egyértelműen következik, hogy minél drágább egy autó, annál több pénzt kell fordítanunk arra, hogy másokat és magunkat is, legalább anyagi biztonságban tudjunk.

Az egyik amerikai kutatócég felmérése szerint a legdrágábban biztosítható autók között a luxus kivitelű sportkocsik szerepelnek, ahol az autók értéke mellett, az átlagos vezető életkora és vezetési stílusa is a magasabb díjakat indokolja.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)


Érdekes azonban, hogy a Corvette nem tartozik a Mercedesek, a BMW-k által meghatározott kategóriába, mert a statisztikák szerint sokkal kevesebb időt tölt az utakon, míg egy Toyota Camry biztosítása drágább lehet, pontosan a gyakori használat miatt.

A felmérés nem terjed ki olyan ritkaságokra, mint a Ferrarik vagy a Lamborghinik, mert ezek a díjak csupán nagyon kevesek számára jelentenének releváns információt. Persze azok számára, akik már rendelkeznek a megfelelő forrásokkal ahhoz, hogy egy ilyen sportautó kényelmét élvezhessék, nem valószínű, hogy túl nagy jelentősége van a biztosítási díjaknak.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?