24 °C Budapest

A legdrágábban biztosítható autók: válts időben!

Pénzcentrum
2007. augusztus 16. 11:00

Nálunk, ahol a gépjármű-felelősség biztosítás minden autótulajdonosra nézve kötelező érvényű, a vásárlói döntés meghozatalakor fontos szempont, hogy az adott modellre milyen díj ellenében tudunk biztosítási szerződést kötni.

Bár a tengerentúlon nem kötelező a megvásárolt autóra biztosítást kötni, a tulajdonosok többsége mégis a szerződések mellett dönt. A díjak mértéke természetesen kint is rendkívül fontos, melyben jelentős szerepet játszik a megvásárolt autó.

A kinti szakértők által megkérdezett biztosítók elmondták, hogy árképzésükben a legfontosabb szerepet az autó gyártók által javasolt fogyasztói ára, a javítási költségei, illetve a biztosított vezetési múltja, neme és kora adja.

Abból kifolyólag, hogy az autó értéke rendkívül fontos szerepet játszik a biztosítási díj megállapításában, egyértelműen következik, hogy minél drágább egy autó, annál több pénzt kell fordítanunk arra, hogy másokat és magunkat is, legalább anyagi biztonságban tudjunk.

Az egyik amerikai kutatócég felmérése szerint a legdrágábban biztosítható autók között a luxus kivitelű sportkocsik szerepelnek, ahol az autók értéke mellett, az átlagos vezető életkora és vezetési stílusa is a magasabb díjakat indokolja.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Érdekes azonban, hogy a Corvette nem tartozik a Mercedesek, a BMW-k által meghatározott kategóriába, mert a statisztikák szerint sokkal kevesebb időt tölt az utakon, míg egy Toyota Camry biztosítása drágább lehet, pontosan a gyakori használat miatt.

A felmérés nem terjed ki olyan ritkaságokra, mint a Ferrarik vagy a Lamborghinik, mert ezek a díjak csupán nagyon kevesek számára jelentenének releváns információt. Persze azok számára, akik már rendelkeznek a megfelelő forrásokkal ahhoz, hogy egy ilyen sportautó kényelmét élvezhessék, nem valószínű, hogy túl nagy jelentősége van a biztosítási díjaknak.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?