12 °C Budapest

Botrányos BMW-törésteszt: az érem másik oldala...

Pénzcentrum
2007. augusztus 17. 10:05

Óriási különbségek vannak az európai és az amerikai töréstesztek, ezáltal a biztonsági minősítések között is, melynek legfrissebben a BMW 5-ös sorozata esett áldozatául.

Az amerikai Insurance Institute for Highway Safety tesztje szerint a luxus sedan kategóriában a legrosszabb oldalirányú törésteszt eredményeket a BMW 5-ösök produkálták, melyek meglepő módon éppen ebben a paraméterben tűnnek ki (pozitív irányban) az európai minősítések szerint.

A két teszt megkülönböztetésére fontos tudni, hogy az amerikai esetben a tengerentúli útviszonyokat veszik alapul, éppen ezért egy pick-up nagyságú tárgyat használnak ütközőnek, hiszen ez a kategória rohamosan terjed, így egyre reálisabb, hogy az Egyesült Államokban ilyennel ütközik valaki.

Az EuroNCAP tesztek ezzel szemben az európai útviszonyokra sokkal relevánsabb eredményt mutatnak, itt ugyanis egy sima személyautót vesznek alapul. Mindezek alapján a BMW 5-ös sorozata minden irányú ütközésnél erős minősítést kapott az európai teszteken, és az oldalirányú ütközésnél kimagaslóan jól teljesített.

Az amerikai IIHS szerint a Volvo S80 a legbiztonságosabb autó, mely négycsillagos minősítést nyert az EuroNCAP-tól is, míg az Audi A6 hasonlóan jó besorolást kapott Amerikában és Európában is 5-csillagos minősítést szerzett.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06