26 °C Budapest

Botrányos BMW-törésteszt: az érem másik oldala...

Pénzcentrum
2007. augusztus 17. 10:05

Óriási különbségek vannak az európai és az amerikai töréstesztek, ezáltal a biztonsági minősítések között is, melynek legfrissebben a BMW 5-ös sorozata esett áldozatául.

Az amerikai Insurance Institute for Highway Safety tesztje szerint a luxus sedan kategóriában a legrosszabb oldalirányú törésteszt eredményeket a BMW 5-ösök produkálták, melyek meglepő módon éppen ebben a paraméterben tűnnek ki (pozitív irányban) az európai minősítések szerint.

A két teszt megkülönböztetésére fontos tudni, hogy az amerikai esetben a tengerentúli útviszonyokat veszik alapul, éppen ezért egy pick-up nagyságú tárgyat használnak ütközőnek, hiszen ez a kategória rohamosan terjed, így egyre reálisabb, hogy az Egyesült Államokban ilyennel ütközik valaki.

Az EuroNCAP tesztek ezzel szemben az európai útviszonyokra sokkal relevánsabb eredményt mutatnak, itt ugyanis egy sima személyautót vesznek alapul. Mindezek alapján a BMW 5-ös sorozata minden irányú ütközésnél erős minősítést kapott az európai teszteken, és az oldalirányú ütközésnél kimagaslóan jól teljesített.

Az amerikai IIHS szerint a Volvo S80 a legbiztonságosabb autó, mely négycsillagos minősítést nyert az EuroNCAP-tól is, míg az Audi A6 hasonlóan jó besorolást kapott Amerikában és Európában is 5-csillagos minősítést szerzett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?