17 °C Budapest

Sokkoló törésteszt: csak kínai autót ne! (videóval)

Pénzcentrum
2007. június 26. 13:00

A legtöbb európai autógyártó kifogásolja a kínai gyárak azon termékfejlesztési politikáját, mely főként a már létező technológiák és formák "átvételére" épül, amely lehetővé teszi az ázsiai vállalatok számára, hogy alacsonyabb áraikkal, de az európaiak által gyártottakhoz megszólalásig hasonlító modellekkel törjenek be az eddig bevehetetlennek tűnő piacokra.

De tényleg csupán a piaci részesedés zsugorodásától való félelem állna a Kínában gyártó amerikai és európai cégek panaszainak hátterében, vagy a kínai gyártók által alkalmazott technológiák valóban nem felelnek meg napjaink elvárásaink, vagyis a fénymásoló is csal néha?

Az alacsonyabb árakért azonban gyakorta nagy árat kell fizetniük a fogyasztóknak, a prémium kategóriának hirdetett, de rendkívüli alacsony áron hirdetett gépjárművek esetében ugyanis egyvalamiben mindeképpen biztos lehet a boldog tulajdonos, a pénzhiány ha baj van, megmutatkozik.

A kínai kormány viszontlépéseitől tartó autógyártók odakint nem merik hangjukat hallatni, hazai vizeken azonban minden lehetséges eszközzel megpróbálnak fellépni a Kínából beáramló autóimport ellen. Az egyik ilyen eszközt a minőségi kifogások jelentik, amelyeket a tesztek a kínai gyártók nagy sajnálatára többségükben igazolnak.

A két évvel ezelőtti utolsó próbálkozást, amelynek keretében a Jiangling terepjáróra bukott meg csúfosan a német autószövetség töréstesztjén, most újabb vereség és veszteség követte. Az autószövetség nemrégiben vette ugyanis nagyító és betonfal alá a legújabb kínai autócsodát a Shenyang Brilliance középkategóriás limuzinját, a BS6-ot.

A Brilliance BS6-ot frontális és oldalirányú ütközések közepette vizsgálták, míg előbbi esetében az európai piacra szánt "csodajárgány" 64 km/h-s sebességgel csapódott a betonfalnak, addig az oldalirányú ütközésnél csupán 50 km/h és a egy vaskorlát volt az akadály, amellyel a BS6-nak csak nagy nehezségek árán sikerült megbirkóznia.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A töréstesztről készült kisfilm önmagáért beszél, de a német mérnökök azért részletesen elmesélik miért nem szerepelt a Brilliance briliáns módon, és milyen hiányosságokkal küzdöttek az azt "tervező" kínai mérnökök. A figyelemre méltó kisfilmet az alábbi linket tekinthetik meg az Olvasók (csak erős idegzetűeknek ajánljuk).

http://adac.iptv.odmedia.net/index.php?clip=070620_Crashtest.wmv&id=263

A frontális ütközéssel kapcsolatban a mérnökök felhívják a figyelmet az A-oszlop megtörésére, egyrészt ennek a következménye, hogy az utastér nagymértékben összeszűkül. Emellett növeli a fejsérülés kockázatát, hogy a kormány az ütközésnél kiszakad a helyéről így csökkentve a légzsák hatékonyságát, a sofőr feje pedig a műszerfalba csapódik. A kínai gyártók nemes egyszerűséggel kihagyták az oldal légzsákokat, így ezek sem csökkenthetik a fejsérülés rizikóját.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem