7 °C Budapest

Sokkoló törésteszt: csak kínai autót ne! (videóval)

Pénzcentrum
2007. június 26. 13:00

A legtöbb európai autógyártó kifogásolja a kínai gyárak azon termékfejlesztési politikáját, mely főként a már létező technológiák és formák "átvételére" épül, amely lehetővé teszi az ázsiai vállalatok számára, hogy alacsonyabb áraikkal, de az európaiak által gyártottakhoz megszólalásig hasonlító modellekkel törjenek be az eddig bevehetetlennek tűnő piacokra.

De tényleg csupán a piaci részesedés zsugorodásától való félelem állna a Kínában gyártó amerikai és európai cégek panaszainak hátterében, vagy a kínai gyártók által alkalmazott technológiák valóban nem felelnek meg napjaink elvárásaink, vagyis a fénymásoló is csal néha?

Az alacsonyabb árakért azonban gyakorta nagy árat kell fizetniük a fogyasztóknak, a prémium kategóriának hirdetett, de rendkívüli alacsony áron hirdetett gépjárművek esetében ugyanis egyvalamiben mindeképpen biztos lehet a boldog tulajdonos, a pénzhiány ha baj van, megmutatkozik.

A kínai kormány viszontlépéseitől tartó autógyártók odakint nem merik hangjukat hallatni, hazai vizeken azonban minden lehetséges eszközzel megpróbálnak fellépni a Kínából beáramló autóimport ellen. Az egyik ilyen eszközt a minőségi kifogások jelentik, amelyeket a tesztek a kínai gyártók nagy sajnálatára többségükben igazolnak.

A két évvel ezelőtti utolsó próbálkozást, amelynek keretében a Jiangling terepjáróra bukott meg csúfosan a német autószövetség töréstesztjén, most újabb vereség és veszteség követte. Az autószövetség nemrégiben vette ugyanis nagyító és betonfal alá a legújabb kínai autócsodát a Shenyang Brilliance középkategóriás limuzinját, a BS6-ot.

A Brilliance BS6-ot frontális és oldalirányú ütközések közepette vizsgálták, míg előbbi esetében az európai piacra szánt "csodajárgány" 64 km/h-s sebességgel csapódott a betonfalnak, addig az oldalirányú ütközésnél csupán 50 km/h és a egy vaskorlát volt az akadály, amellyel a BS6-nak csak nagy nehezségek árán sikerült megbirkóznia.

A töréstesztről készült kisfilm önmagáért beszél, de a német mérnökök azért részletesen elmesélik miért nem szerepelt a Brilliance briliáns módon, és milyen hiányosságokkal küzdöttek az azt "tervező" kínai mérnökök. A figyelemre méltó kisfilmet az alábbi linket tekinthetik meg az Olvasók (csak erős idegzetűeknek ajánljuk).

http://adac.iptv.odmedia.net/index.php?clip=070620_Crashtest.wmv&id=263

A frontális ütközéssel kapcsolatban a mérnökök felhívják a figyelmet az A-oszlop megtörésére, egyrészt ennek a következménye, hogy az utastér nagymértékben összeszűkül. Emellett növeli a fejsérülés kockázatát, hogy a kormány az ütközésnél kiszakad a helyéről így csökkentve a légzsák hatékonyságát, a sofőr feje pedig a műszerfalba csapódik. A kínai gyártók nemes egyszerűséggel kihagyták az oldal légzsákokat, így ezek sem csökkenthetik a fejsérülés rizikóját.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?