Újabb vesszőparipa az autógyártóktól: mit ér a biztos védelem?

Pénzcentrum
2007. július 2. 16:00

Egy újonnan megvett autó értékének és árának alakulásában mindenképpen rengeteg tényező közrejátszik, amelyet oldalakon keresztül sorolhatnánk és elemezhetnénk. A szinte megszámlálhatatlan különböző plusz szolgáltatás közül azonban kiemelhetünk két vesszőparipát, amelyet mostanság meglovagolnak az autógyártók.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ez a két kiemelt tulajdonság az üzemanyag-hatékonyság, illetve a légzsákok száma, amely a luxusmodelleknek számító autókban akár a szinte lehetetlennek tűnő 10-es felső határt is elérheti. A légzsákok funkcionalitása és száma már csak azért is fontos tényező, mert sok esetben nem csupán egy eladásösztönző plusz szolgáltatásról van szó, fizetni kell azokért.

Ezért is fontos, hogy az autótulajdonosok tisztában legyenek a légzsákok jelentőségével, illetve azzal, hogy mennyi plusz védelmet adnak. A mennyiség ugyanis ebben az esetben sem minden, a légzsákok kialakítása, és egyéb tulajdonságai, mint például, hogy a megfelelő szenzorok beépítése mellett milyen mértékben képesek alkalmazkodni a helyzeti adottságokhoz, sokkal fontosabbak lehetnek.

A front légzsákok manapság már kötelező kellékei a gyárakból újonnan kiguruló személyautóknak, amelyek jelentősen csökkenthetik frontális ütközés esetén a komoly sérülés, illetve a halál bekövetkezésének kockázatát.

A mai légzsákok már nem hasonlíthatók a néhány évvel ezelőtt alkalmazottakhoz, amelyek akár önmagukban vezethettek az autóvezető halálához. A mai technológia már alkalmas arra, hogy a vezető pozícióját, illetve súlyát felmérve elérje, hogy a légzsák  lassabban nyíljon ki, illetve tovább maradjon felfújt állapotban.

Bár az oldal légzsákok egyelőre nem tartoznak a törvényben meghatározott alapfelszereltségbe, még egyetlen autó sem kapott az amerikai autószövetségtől kiváló minősítést a törésteszteken, amely nem rendelkezett oldal légzsákokkal.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A légzsákok száma azonban nem jelent feltétlenül jó mutatót a biztonság mértékére vonatkozóan, jól kialakított légzsákokkal és megfelelő karosszériával természetesen a nyolc légzsák is legalább olyan magasfokú védettséget tud nyújtani, mintha tíz darabot zsúfoltak volna be belőle egy autóba.

Ahogy a frontális ütközésnél csökkent a sérülés veszélye, egyre nagyobb hangsúly helyeződött a lábakat védő légzsákokra, amelyek hatékonyságát azonban mindeddig nem sikerült teljes mértékig bizonyítani.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09