33 °C Budapest

A legmegbízhatóbb autók - a Tiéd rajta van a listán?

Pénzcentrum
2007. augusztus 10. 10:05

Felvillant a fény az alagút végén az amerikai autógyártók számára, amikor egy tegnap publikált felmérés végre bizonyította, hogy a minőség javulását célzó törekvéseik korántsem hiábavalóak. A J.D. Power and Associates által készített közvélemény-kutatás ugyanis arról tanúskodik, hogy a GM-nek végre sikerült megelőzni a Toyotát, amikor a Buick modellek letaszították trónjáról az évek óta első Lexust.

A J.D. Power and Associates minden évben elkészíti megbízhatósági felmérését, melynek keretében mintegy 53 ezer autótulajdonost kérdeztek arról, hogy hogy teljesített autójuk az első három évben.

Az autósok tapasztalatai alapján kialakult ranglista szerint a Buickot és a Lexust, további amerikai márkák követik, többek között a GM Cadillace és a Ford Mercury- ja. A legtöbbet javító márka is a legnagyobb amerikai gyártó háza tájáról került ki: a Hummerek megbízhatósága óriásléptekkel fejlődik, de még mindig nem érik a nagy átlagot.

Bár az amerikai gyártók előretörése egyértelmű, további fejlesztésekre mindenképpen szüksége van, mert több detroiti márka, mert a Ford, a Chevrolet, a Dodge és a Chrysler is még mindig átlagon alul teljesített.


A korai öröm elhalasztására okot adhat az is, hogy a gyártók rangsorát továbbra is toronymagasan vezetik a nem amerikai gyártók, első helyen a Honda és a Toyota Csoport. Az nevük által jelentett minőségi többletért pedig boldogan fizetnek többet az autóvásárlók.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Az elemzők úgy vélik, hogy a vásárlói döntésekben a megbízhatóság játssza a legnagyobb szerepet, közvetlenül a presztízs, a biztonság és a környezetvédelmi szempontok előtt.

NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?