7 °C Budapest

Még olcsóbb lesz a kínai kocsi

Pénzcentrum
2007. augusztus 6. 11:00

A mai nap jelentette be a Volkswagen AG, hogy a kínai piacon zászlóshajóként szereplő modellje árát mintegy 7 százalékkal fogja mérsékelni, annak érdekében, hogy elősegítse az értékesítés növelését az éles versennyel jellemzett piacon.

A Shanghai Volkswagen a 2005 novemberében debütált Passat Lingyu modelljének árát 16 200 jüannal (mintegy 400 ezer forinttal) csökkentette. Annak ellenére, hogy a kínai autópiacra erős növekedés jellemző, a legtöbb gyártó a régebbi modellek árának csökkentésével szeretné elérni, hogy minél több vásárlója legyen.

A Volkswagen egyébiránt már márciusban több helyi autó árát is csökkentette mintegy 11 százalékkal, köztük a Santana, valamint a Polo modellekét is. A nagy rivális, a General Motors januárban vágott árain, méghozzá 10 százalékot a Chevrolet Lova és az Aveo modelljeinél.

Az idei év első félévében egyébként rekordméretű, 431 369 egységes értékesítéssel büszkélkedhet a Volkswagen, ez az egy évvel korábbihoz képest 24,6 százalékos növekedést jelent.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?