4 °C Budapest

Itt a legjobb autók listája! - leesett az állunk

Pénzcentrum
2007. augusztus 8. 13:00

A környezetbarát közlekedés jegyében a britek létrehoztak egy honlapot, melyen minden autótulajdonos ellenőrizheti, hogy a kedvence milyen ökológiai nyomot hagy maga után, vagyis mennyi szén-dioxid jut általa a levegőbe.

Bár a vásárlói döntés meghozatalakor a környezetvédelmi szempontok minden bizonnyal csupán a háttérben kapnak helyet. De mivel a kibocsátott szén-monoxid mennyisége szoros összefüggésben van az adott autó benzin, vagy gázolaj éhségével, a környezet és tulajdonos érdekei összefonódnak.

Az általunk említett honlapon kategóriánként kereshetjük ki a legjobban teljesítő modelleket, a tájékozódás pedig mindenképpen fontos nem csak a csere és az autóvásárlás előtt fontos, de az elégedett autósok számára.

A következő táblázatban a legjobbak közül is a legjobbakat gyűjtöttük össze, vagyis minden egyes kategóriából a legkisebb szén-dioxid kibocsátással rendelkezőt. Az összesített listát persze a miniautók közé sorolható Volkswagen Polo nyerte.


 


A BMW szinte letarolta a mezőnyt a legkisebb szén-dioxid kibocsátással rendelkező modellek között, négy kategóriában is vitte a prímet, míg meglepetésre a Toyota csupán egy helyet szerzett meg, a Honda pedig fel se tudott iratkozni a legjobbak közé.

A nyertes modellek többségében hagyományos váltóval rendelkeznek és dízelesek, a benzin csakis a hibrid vagy a sportautó kifejezéssel összekapcsolódva férkőzhetett fel a listára.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?