5 °C Budapest

Itt a legjobb autók listája! - leesett az állunk

Pénzcentrum
2007. augusztus 8. 13:00

A környezetbarát közlekedés jegyében a britek létrehoztak egy honlapot, melyen minden autótulajdonos ellenőrizheti, hogy a kedvence milyen ökológiai nyomot hagy maga után, vagyis mennyi szén-dioxid jut általa a levegőbe.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Bár a vásárlói döntés meghozatalakor a környezetvédelmi szempontok minden bizonnyal csupán a háttérben kapnak helyet. De mivel a kibocsátott szén-monoxid mennyisége szoros összefüggésben van az adott autó benzin, vagy gázolaj éhségével, a környezet és tulajdonos érdekei összefonódnak.

Az általunk említett honlapon kategóriánként kereshetjük ki a legjobban teljesítő modelleket, a tájékozódás pedig mindenképpen fontos nem csak a csere és az autóvásárlás előtt fontos, de az elégedett autósok számára.

A következő táblázatban a legjobbak közül is a legjobbakat gyűjtöttük össze, vagyis minden egyes kategóriából a legkisebb szén-dioxid kibocsátással rendelkezőt. Az összesített listát persze a miniautók közé sorolható Volkswagen Polo nyerte.


 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A BMW szinte letarolta a mezőnyt a legkisebb szén-dioxid kibocsátással rendelkező modellek között, négy kategóriában is vitte a prímet, míg meglepetésre a Toyota csupán egy helyet szerzett meg, a Honda pedig fel se tudott iratkozni a legjobbak közé.

A nyertes modellek többségében hagyományos váltóval rendelkeznek és dízelesek, a benzin csakis a hibrid vagy a sportautó kifejezéssel összekapcsolódva férkőzhetett fel a listára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20