21 °C Budapest

Kétélű fegyver az autógyártók kezében - csak nehogy nálad süljön el

Pénzcentrum
2007. július 19. 14:00

A kínai autógyártás hibái és hiányosságai már többször előkerültek különböző autótesztek kapcsán, melyekről mi is beszámoltunk. Az eredmények minden esetben azt bizonyították, hogy a nyugati technológia "elsajátítása" a gépjárműgyártás területén korántsem olyan egyszerű feladat, mint ahogy azt a kínai üzemek a textilek terén megtapasztalták.

A legnagyobb ázsiai országból érkező autóimport ezért nem üti meg az európai szabályozók által felállított mércét. A kínai gépjárművek által garantált biztonság ugyanis, amint azt a felső-közép kategóriás Brilliance BS6 esetében is láthattuk, korántsem nevezhető elfogadhatónak.

Így hát nem csoda, ha a kínai kormány minden befolyását latba veti annak érdekében, hogy az országban gyártó autóóriásokat rákényszerítse a technológiai információátadás felgyorsítására. A legújabb "áldozat" a Honda, amely a legfrissebb hírek szerint a kínai Gunagzhou Automobile Csoporttal karöltve fog piacra dobni egy új márkát 2010-ben.

A döntés meglehetősen kétélű fegyver a Honda kezében, az óriási növekedési potenciált jelentő kínai piac meghódítása ugyanis mindenképpen szükséges az életben maradáshoz, tekintve hogy az észak-amerikai és az európai piac is jelentős mértékű szűkölést mutatott az elmúlt időszakban.

A hatalmas piacért azonban nagy árat kell fizetnie az autógyártóknak, hiszen az alacsony költségű gyártási folyamatokhoz ők szolgáltatják majd a felbecsülhetetlen értékű technológiát. Azonban nagy annak a veszélye, hogy a fegyver visszafelé sül el, és pontosan a támogatott kínai gyártók válnak majd a legnagyobb konkurenciává.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A japán autóiparnak mindenképpen szüksége van azonban a gyártókapacitások növelésére és főként a beszállítói portfolió diverzifikálására. A Japánban gyártott autók 50 százalékához ugyanis az a beszállító adja az alkatrészt, amely megsérült az eheti földrengésben. Emiatt több gyártónál, így a Toyotánál is áll a termelés.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm