27 °C Budapest

Előretörnek a kínaiak - van okunk rettegni?

Pénzcentrum
2007. július 31. 16:00

Kezdhetnek aggódni azok, akik valamilyen véletlen csoda vagy tévedés folytán nem bíznak túlságosan a kínai csillagban, mely egyre feljebb emelkedik az autóipar folyamatosan szélesedő egén. A kínai gyártók ugyanis a németeket megelőzve a második legnagyobb alkatrész-beszállítóvá nőtték ki magukat az Egyesült Államokban.


Az előző negyedévben 32 százalékkal bővült az ázsiai alkatrészgyártók termelése, a kínaiak által piacra bocsátott gépjármű alkatrészek értéke pedig elérte a 6 milliárd dollárt. Az óriási növekedés hátterében a hazai autógyárak egyre növekvő szükséglete áll.


Az adatokon végigtekintve nehéz lenne bármilyen mennyiségi kifogással élni, a minőséggel kapcsolatban azonban már sokkal erősebb kételyek merülnek fel mind az európai, mind pedig az amerikai szakértőkben. A néhány hete általunk is bemutatott töréstesztek pedig arról tanúskodnak, hogy a szakértők egyáltalán nem minden alap nélkül hadakoznak a minőségi szempontok előtérbe helyezéséért.


A Brilliance töréstesztjét látva már korántsem olyan egyszerű hinni a számoknak, és könnyedén felmerülhet bennünk a kérdés: vajon a kínai autógyártás esetében is ki kell várnunk-e az átmeneti időszakot, amelyre az ázsiai országnak a textilgyártásnál szüksége volt a minőségi fejlesztések végrehajtására? És ha igen, ki lesz a kísérleti nyúl?


Az azonban biztosnak látszik, hogy a kínai gazdaság is egyre inkább a magasabb hozzáadott értékkel bíró ágazatok felé mozdul, tér pedig biztosan van a fejlődésre, főként akkor ha az alacsony árakhoz egy idő után kiváló minőség is társul.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?