0 °C Budapest

Előretörnek a kínaiak - van okunk rettegni?

Pénzcentrum
2007. július 31. 16:00

Kezdhetnek aggódni azok, akik valamilyen véletlen csoda vagy tévedés folytán nem bíznak túlságosan a kínai csillagban, mely egyre feljebb emelkedik az autóipar folyamatosan szélesedő egén. A kínai gyártók ugyanis a németeket megelőzve a második legnagyobb alkatrész-beszállítóvá nőtték ki magukat az Egyesült Államokban.


Az előző negyedévben 32 százalékkal bővült az ázsiai alkatrészgyártók termelése, a kínaiak által piacra bocsátott gépjármű alkatrészek értéke pedig elérte a 6 milliárd dollárt. Az óriási növekedés hátterében a hazai autógyárak egyre növekvő szükséglete áll.


Az adatokon végigtekintve nehéz lenne bármilyen mennyiségi kifogással élni, a minőséggel kapcsolatban azonban már sokkal erősebb kételyek merülnek fel mind az európai, mind pedig az amerikai szakértőkben. A néhány hete általunk is bemutatott töréstesztek pedig arról tanúskodnak, hogy a szakértők egyáltalán nem minden alap nélkül hadakoznak a minőségi szempontok előtérbe helyezéséért.


A Brilliance töréstesztjét látva már korántsem olyan egyszerű hinni a számoknak, és könnyedén felmerülhet bennünk a kérdés: vajon a kínai autógyártás esetében is ki kell várnunk-e az átmeneti időszakot, amelyre az ázsiai országnak a textilgyártásnál szüksége volt a minőségi fejlesztések végrehajtására? És ha igen, ki lesz a kísérleti nyúl?


Az azonban biztosnak látszik, hogy a kínai gazdaság is egyre inkább a magasabb hozzáadott értékkel bíró ágazatok felé mozdul, tér pedig biztosan van a fejlődésre, főként akkor ha az alacsony árakhoz egy idő után kiváló minőség is társul.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 6. szerda
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem