14 °C Budapest

Szuperkocsi hibridben - az utolsó remény

Pénzcentrum
2007. július 27. 16:00

A német autógyártók összefogni kényszerültek annak érdekében, hogy minél hamarabb magukévá tudják tenni az üzemanyag-hatékony technológiákat, hiszen csak így tudják kivédeni a folyamatosan csökkenő értékesítéseket, és így készülhetnek fel az esetleges törvényi szigorításokra is.

A legendás Porsche azonban másként közelíti a változtatási kényszerhez, a Volkswagennel közösen egy új motoron dolgozik, amely benzinnel és elektromos árammal működő hibrid megoldást képvisel.

A hibrid motor várhatóan harmadával csökkenti majd a Cayenne üzemanyag-fogyasztását. Széndioxid kibocsátása pedig 240 gramm lesz kilométerenként. A hagyományos modell kibocsátása egyébként 310 gramm volt.

A European Federation for Transport and Environment adatai szerint 2005-ben az új autók átlagos széndioxid kibocsátása 162 gramm volt kilométerenként. A Porsche nem az egyedüli, a DaimlerChrysler AG és a BMW is hibrid motorok elkészítésén fáradozik. A Volkswagen a DaimlerChryslerrel is együttműködik, ők az Egyesült Államokban szeretnének új diesel-motorokkal előrukkolni.

Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy mennyibe kerül majd az új Cayenne, a gyártó várakozásai szerint vásárlóinak 5-15 százaléka vált majd.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20