7 °C Budapest

Mennyit zuhan az autók ára? Megrázó eredmény született

Pénzcentrum
2007. július 18. 13:00

Az autóvásárlás nagy jelentőséggel bíró vásárlói döntés, melynek meghozatala során a vevő több szempontot is mérlegel. Többek között előkerül a megbízhatóság, a fogyasztás, a kategória, a márka, a design, ezáltal a presztízs kérdése, és rendkívül fontos az értékállóság, vagyis, hogy abban az esetben ha értékesíteni szeretnénk, mennyit kapunk majd a most megvásárolt gépjárműért?

Abban az esetben, ha a vásárló olyan szerencsés, hogy luxuskategóriában vásárolhat, a kérdések egy része mindenképpen átalakul és előtérbe kerül a presztízs, a design, az értékállóság, valamint tovább fokozódik a hangsúly a megbízhatóságon.

Az utóbbi három szempont adja majd meg azt az eladási árat, amelyen a luxusautók a későbbiekben értékesíthetők. A Forbes.com nemrégiben elkészítette a legnehezebben és legkedvezőtlenebb feltételek mellett értékesíthető használt luxusautók listáját, amelyen kellemetlen meglepetések várhattak például a hazánkban is népszerű Mercedesre.

A rosszak között is a legrosszabb helyen végzett a Ford alvázra épített Lincoln Town Car és Mercury Grand Marquis, amelyek az előbb említett tulajdonságok közül legalább kettőben nem remekelnek. Az autókölcsönző cégek által kedvelt modellek fő problémája, hogy évtizedes technológiát alkalmaznak, így sem a design, sem a kényelmet szolgáló eszközök nem felelnek meg a mai követelményeknek.

A modellek elavultságát jól mutatja, hogy a használtautó piacon a vevők átlagos életkora mindkét modell esetében eléri a 67 évet. A kínálat óriási, hiszen a kölcsönzők gépparkjainak cseréjekor minden évben több ezer darab kerül belőlük piacra, a kereslet pedig magából a korosztályból kiindulva is nagyon szűkös.

A két legrosszabbul teljesítő modell további problémája, hogy az elavult technológiáért ráadásul túl sokat kérnek a gyártók, az 50 ezer dolláros vételárért ugyanis már a vevők a BMW 5-ös szériája, az Infiniti M35-ös és a Lexus GS között válogathatnak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ugyancsak túlárazási problémákkal küzd a Mercedes E550, hiszen a 60 ezer dolláros kereskedői áron meghirdetett modellek helyett sokan a kistestvért, vagyis az E350-t választják, már amennyiben ragaszkodnak a márkához. A modellek közötti különbséget jól mutatja, hogy míg az E550 a vétel után 5 évvel már csak a vételi 27%-át éri, addig az E350-es esetében ez az arány 27 százalék.

A listára még felkerült modellek megbízhatósági, illetve design problémákkal küzdenek: a Cadillac és a Lincoln esetében a gyakori műszaki gondok indokolják az alacsony árakat, a Jaguar S és X típusoknál ezzel szemben az 5-7 éve állandó design vonzza kevéssé a vevőket.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 2. szombat
Lujza
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm