Mennyit zuhan az autók ára? Megrázó eredmény született

Pénzcentrum
2007. július 18. 13:00

Az autóvásárlás nagy jelentőséggel bíró vásárlói döntés, melynek meghozatala során a vevő több szempontot is mérlegel. Többek között előkerül a megbízhatóság, a fogyasztás, a kategória, a márka, a design, ezáltal a presztízs kérdése, és rendkívül fontos az értékállóság, vagyis, hogy abban az esetben ha értékesíteni szeretnénk, mennyit kapunk majd a most megvásárolt gépjárműért?

Abban az esetben, ha a vásárló olyan szerencsés, hogy luxuskategóriában vásárolhat, a kérdések egy része mindenképpen átalakul és előtérbe kerül a presztízs, a design, az értékállóság, valamint tovább fokozódik a hangsúly a megbízhatóságon.

Az utóbbi három szempont adja majd meg azt az eladási árat, amelyen a luxusautók a későbbiekben értékesíthetők. A Forbes.com nemrégiben elkészítette a legnehezebben és legkedvezőtlenebb feltételek mellett értékesíthető használt luxusautók listáját, amelyen kellemetlen meglepetések várhattak például a hazánkban is népszerű Mercedesre.

A rosszak között is a legrosszabb helyen végzett a Ford alvázra épített Lincoln Town Car és Mercury Grand Marquis, amelyek az előbb említett tulajdonságok közül legalább kettőben nem remekelnek. Az autókölcsönző cégek által kedvelt modellek fő problémája, hogy évtizedes technológiát alkalmaznak, így sem a design, sem a kényelmet szolgáló eszközök nem felelnek meg a mai követelményeknek.

A modellek elavultságát jól mutatja, hogy a használtautó piacon a vevők átlagos életkora mindkét modell esetében eléri a 67 évet. A kínálat óriási, hiszen a kölcsönzők gépparkjainak cseréjekor minden évben több ezer darab kerül belőlük piacra, a kereslet pedig magából a korosztályból kiindulva is nagyon szűkös.

A két legrosszabbul teljesítő modell további problémája, hogy az elavult technológiáért ráadásul túl sokat kérnek a gyártók, az 50 ezer dolláros vételárért ugyanis már a vevők a BMW 5-ös szériája, az Infiniti M35-ös és a Lexus GS között válogathatnak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ugyancsak túlárazási problémákkal küzd a Mercedes E550, hiszen a 60 ezer dolláros kereskedői áron meghirdetett modellek helyett sokan a kistestvért, vagyis az E350-t választják, már amennyiben ragaszkodnak a márkához. A modellek közötti különbséget jól mutatja, hogy míg az E550 a vétel után 5 évvel már csak a vételi 27%-át éri, addig az E350-es esetében ez az arány 27 százalék.

A listára még felkerült modellek megbízhatósági, illetve design problémákkal küzdenek: a Cadillac és a Lincoln esetében a gyakori műszaki gondok indokolják az alacsony árakat, a Jaguar S és X típusoknál ezzel szemben az 5-7 éve állandó design vonzza kevéssé a vevőket.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm