Világmárkák a bukottak között - erre nem gondoltunk volna

Pénzcentrum
2007. július 11. 15:00

Az amerikai autósszövetség az idén is elkészítette a nyaki és fejsérülések megelőzését célzó tesztjét, melynek keretében a 2007-ben piacra kerülő modellek fejtámlája került "nagyító" alá. Az eredmények lesújtóak: a modellek kétharmada nem ütötte meg a szövetség által felállított minimumszintet sem.

A 87 tesztelt modellből, melyek mindegyike a terepjáró, a platós kisteherautó és a kisbusz kategóriából került ki, 54 kapott "elfogadhatatlan" és "rossz" minősítést. Olyan autógyártók modelljei kerültek ezáltal az elkerülendő kategóriába, mint a BMW, a DaimlerChrysler, a Ford, a GM, a Nissan vagy a Toyota.

Az eredmények egy része arra utal, hogy a tesztelt fejtámlák nem védenek a nyaki sérülések ellen, ideértve a ficamokat is, amelyek évente több mint 2 millió kárbejelentés főszereplői és közel 8,5 milliárd dollárnyi kiadást jelentenek a biztosítók számára.

A legtöbb autós csupán a pihenés eszközének tekinti a fejtámlát, amely balesetet esetén ugyanúgy lehet életünk megmentője és kioltója annak függvényében, hogy komolyan vettük a beállítására vonatkozó iránymutatást.

A szövetség célja az autógyártók minőségi termékek előállítására való ösztönzése mellett, hogy felhívja az autósok figyelmét a fejtámla nem megfelelő használatából adódó veszélyekre.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A kezdeményezés sikerességét mutatja, hogy az első teszt óta eltelt egy évben a terepjárók esetében jelentősen javult a minőség, 17 modell kapott jó minősítést, míg a pick-upok közül ez csakis a Toyota Tundranak sikerült.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07