17 °C Budapest

Világmárkák a bukottak között - erre nem gondoltunk volna

Pénzcentrum
2007. július 11. 15:00

Az amerikai autósszövetség az idén is elkészítette a nyaki és fejsérülések megelőzését célzó tesztjét, melynek keretében a 2007-ben piacra kerülő modellek fejtámlája került "nagyító" alá. Az eredmények lesújtóak: a modellek kétharmada nem ütötte meg a szövetség által felállított minimumszintet sem.

A 87 tesztelt modellből, melyek mindegyike a terepjáró, a platós kisteherautó és a kisbusz kategóriából került ki, 54 kapott "elfogadhatatlan" és "rossz" minősítést. Olyan autógyártók modelljei kerültek ezáltal az elkerülendő kategóriába, mint a BMW, a DaimlerChrysler, a Ford, a GM, a Nissan vagy a Toyota.

Az eredmények egy része arra utal, hogy a tesztelt fejtámlák nem védenek a nyaki sérülések ellen, ideértve a ficamokat is, amelyek évente több mint 2 millió kárbejelentés főszereplői és közel 8,5 milliárd dollárnyi kiadást jelentenek a biztosítók számára.

A legtöbb autós csupán a pihenés eszközének tekinti a fejtámlát, amely balesetet esetén ugyanúgy lehet életünk megmentője és kioltója annak függvényében, hogy komolyan vettük a beállítására vonatkozó iránymutatást.

A szövetség célja az autógyártók minőségi termékek előállítására való ösztönzése mellett, hogy felhívja az autósok figyelmét a fejtámla nem megfelelő használatából adódó veszélyekre.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A kezdeményezés sikerességét mutatja, hogy az első teszt óta eltelt egy évben a terepjárók esetében jelentősen javult a minőség, 17 modell kapott jó minősítést, míg a pick-upok közül ez csakis a Toyota Tundranak sikerült.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?