Fellendülőben az új autó-eladások: mi történt a piacon?

Pénzcentrum
2007. július 16. 09:30

Az európai autógyártók szövetségének (ACEA) adatai szerint a júniusi eladások már rácáfoltak az első féléves tendenciára, az első hat hónapban tapasztalt 0,2 százalékos csökkenéssel ellentétben ugyanis júniusban már nőttek az eladások, mintegy 0,7 százalékkal -írja a Világgazdaság.

Az egyre zsugorodó nyugat-európai piacon tapasztalható visszaesést a kelet-európai piacok szárnyalása kompenzálta: míg Németországban közel 7 százalékos csökkenést regisztráltak a forgalomba kerülő új autók számában, addig a Romániában 56,1, Lettországban pedig 38,7 százalékkal nőttek az eladások.


A visszaesés legnagyobb vesztese a francia Renault volt, amelynek közel 10 százalékos eladáscsökkenéssel kell számolnia, bár a helyzetet némiképp javítja, hogy a csoporthoz tartozó Dacia ezzel ellentétben 15 százalékkal növelte forgalmát az első fél évben.

A legnagyobb szereplő továbbra is a Volkswagen, melynek stagnál a részesedése, a két nagy nyertes pedig az olasz FIAT és a BMW, előbbi 9,9, míg utóbbi 6,9 százalékkal növelte az értékesített autók mennyiségét.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 19:17