13 °C Budapest

Fellendülőben az új autó-eladások: mi történt a piacon?

Pénzcentrum
2007. július 16. 09:30

Az európai autógyártók szövetségének (ACEA) adatai szerint a júniusi eladások már rácáfoltak az első féléves tendenciára, az első hat hónapban tapasztalt 0,2 százalékos csökkenéssel ellentétben ugyanis júniusban már nőttek az eladások, mintegy 0,7 százalékkal -írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az egyre zsugorodó nyugat-európai piacon tapasztalható visszaesést a kelet-európai piacok szárnyalása kompenzálta: míg Németországban közel 7 százalékos csökkenést regisztráltak a forgalomba kerülő új autók számában, addig a Romániában 56,1, Lettországban pedig 38,7 százalékkal nőttek az eladások.


A visszaesés legnagyobb vesztese a francia Renault volt, amelynek közel 10 százalékos eladáscsökkenéssel kell számolnia, bár a helyzetet némiképp javítja, hogy a csoporthoz tartozó Dacia ezzel ellentétben 15 százalékkal növelte forgalmát az első fél évben.

A legnagyobb szereplő továbbra is a Volkswagen, melynek stagnál a részesedése, a két nagy nyertes pedig az olasz FIAT és a BMW, előbbi 9,9, míg utóbbi 6,9 százalékkal növelte az értékesített autók mennyiségét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?