4 °C Budapest

Jogosítványt negyed áron, bukás nélkül? Irány Szlovákia!

Pénzcentrum
2007. július 9. 08:30

Szlovákia egyes területein negyedannyiba kerül a jogosítvány megszerzése mint Magyarországon, nem véletlen tehát, hogy virágzik a határmenti jogsi-turizmus - írja a Magyar Hírlap.

A két ország rendszere között az árszínvonal mellett jelentős különbség, hogy északi szomszédainknál csak rendőrök vizsgáztatnak, a buktatáshoz így senkinek nem fűződik üzleti érdeke.

Párkányban a jogosítvány megszerzését 95-99 ezer forintból lehet kihozni, míg ehhez Érsekújváron 55-60 ezer forint is elég. A tanfolyamok és vizsgák iránt számottevő magyar érdeklődés mutatkozik, mivel a magyar tolmácsolás megoldható a szóbeli vizsgákon és a helyzettől függően a tanfolyam is lehet kétnyelvű.

Érdekes, hogy tavaly nyár óta csökkent a személyautós oktatásra jelentkező magyarok száma, a teherautó- és autóbusz-vezetői engedélyek iránt azonban nőtt a kereslet.

A tanfolyam elvégzéséhez ma már alapfeltétel, hogy a külföldi állampolgárnak minimum 185 napja legyen ideiglenesen bejelentett lakcíme Szlovákiában. A Felvidéken 2-3 év alatt több ezer magyar vásárolt ingatlant, mely megkönnyíti a jogosítvány-turizmus felvirágzását.

A hazai helyzetet eközben jól leírja, hogy a jogosítvány megszerzési költségeinek elméleti minimuma 120 ezer forint, az üzleti célú buktatások miatt azonban a tényleges átlagos bekerülési érték a 200 ezret közelíti. A fővárosban kb. 50%-os a buktatási arány.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58