16 °C Budapest

Jogosítványt negyed áron, bukás nélkül? Irány Szlovákia!

Pénzcentrum
2007. július 9. 08:30

Szlovákia egyes területein negyedannyiba kerül a jogosítvány megszerzése mint Magyarországon, nem véletlen tehát, hogy virágzik a határmenti jogsi-turizmus - írja a Magyar Hírlap.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A két ország rendszere között az árszínvonal mellett jelentős különbség, hogy északi szomszédainknál csak rendőrök vizsgáztatnak, a buktatáshoz így senkinek nem fűződik üzleti érdeke.

Párkányban a jogosítvány megszerzését 95-99 ezer forintból lehet kihozni, míg ehhez Érsekújváron 55-60 ezer forint is elég. A tanfolyamok és vizsgák iránt számottevő magyar érdeklődés mutatkozik, mivel a magyar tolmácsolás megoldható a szóbeli vizsgákon és a helyzettől függően a tanfolyam is lehet kétnyelvű.

Érdekes, hogy tavaly nyár óta csökkent a személyautós oktatásra jelentkező magyarok száma, a teherautó- és autóbusz-vezetői engedélyek iránt azonban nőtt a kereslet.

A tanfolyam elvégzéséhez ma már alapfeltétel, hogy a külföldi állampolgárnak minimum 185 napja legyen ideiglenesen bejelentett lakcíme Szlovákiában. A Felvidéken 2-3 év alatt több ezer magyar vásárolt ingatlant, mely megkönnyíti a jogosítvány-turizmus felvirágzását.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A hazai helyzetet eközben jól leírja, hogy a jogosítvány megszerzési költségeinek elméleti minimuma 120 ezer forint, az üzleti célú buktatások miatt azonban a tényleges átlagos bekerülési érték a 200 ezret közelíti. A fővárosban kb. 50%-os a buktatási arány.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20