23 °C Budapest

Jogosítványt negyed áron, bukás nélkül? Irány Szlovákia!

Pénzcentrum
2007. július 9. 08:30

Szlovákia egyes területein negyedannyiba kerül a jogosítvány megszerzése mint Magyarországon, nem véletlen tehát, hogy virágzik a határmenti jogsi-turizmus - írja a Magyar Hírlap.

A két ország rendszere között az árszínvonal mellett jelentős különbség, hogy északi szomszédainknál csak rendőrök vizsgáztatnak, a buktatáshoz így senkinek nem fűződik üzleti érdeke.

Párkányban a jogosítvány megszerzését 95-99 ezer forintból lehet kihozni, míg ehhez Érsekújváron 55-60 ezer forint is elég. A tanfolyamok és vizsgák iránt számottevő magyar érdeklődés mutatkozik, mivel a magyar tolmácsolás megoldható a szóbeli vizsgákon és a helyzettől függően a tanfolyam is lehet kétnyelvű.

Érdekes, hogy tavaly nyár óta csökkent a személyautós oktatásra jelentkező magyarok száma, a teherautó- és autóbusz-vezetői engedélyek iránt azonban nőtt a kereslet.

A tanfolyam elvégzéséhez ma már alapfeltétel, hogy a külföldi állampolgárnak minimum 185 napja legyen ideiglenesen bejelentett lakcíme Szlovákiában. A Felvidéken 2-3 év alatt több ezer magyar vásárolt ingatlant, mely megkönnyíti a jogosítvány-turizmus felvirágzását.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A hazai helyzetet eközben jól leírja, hogy a jogosítvány megszerzési költségeinek elméleti minimuma 120 ezer forint, az üzleti célú buktatások miatt azonban a tényleges átlagos bekerülési érték a 200 ezret közelíti. A fővárosban kb. 50%-os a buktatási arány.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem