29 °C Budapest

Autósiskolák kulisszatitkai

Pénzcentrum
2007. június 22. 10:30

Egymás farkasai a hazai autósiskolák. A kiélezett árverseny miatt kialakult díjak már nem fedezik a költségeket, az oktatás színvonala egyre lejjebb kerül. Ezért az akciós tanfolyamok végszámlája is magasabb a nebulók számára. Ugyanis a meghirdetett ár legtöbbször csak a bukáshoz elég.

Az autósiskolák az árak gyilkolás amellett új fegyvernemet is választottak maguknak, egymást jelentik fel a különböző hivataloknál.

Az autósiskolák közötti árversenyben ma már ott tartunk, hogy elvileg 40-50 ezer forintért is szert tehetünk egy jogosítványra. Az más lapra tartozik, hogy sokan többször is kénytelenek nekifutni a vizsgának, mert az első oktatásból csak bukásra telik. Érdemes azonban megvizsgálni, mit nyújtanak ezért a pénzért a legolcsóbb autósiskolák. Először is harmincórányi gyakorlati oktatást, amely során a városi forgalomban óránként legalább két liter benzin fogy. Már ez a tétel önmagában 15-20 ezer forintot tesz ki. Számolni kell továbbá az oktató bérével, az autó amortizációjával, és a gyakorlati oktatást megelőző, elméleti képzéssel. És akkor még nem beszéltünk az iskolák által kötelezően befizetendő adóterhekről - írja a Magyar Hírlap.

Az emelkedő üzemanyagárak ellenére is csökkenő képzési díjak már régen nem adnak lehetőséget a minimálisan elvárható szakmai tartalomra. Az alacsony ár aránytalanul alacsony, mondhatni kritikán aluli minőséggel párosul.

A kérdés csak az, hogy az egyensúlyi helyzetéből kibillenő autósképzést hogyan lehetne visszazökkenteni a régi kerékvágásba.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az első lépéseket már megtették. Az autósiskolák mintegy tíz százaléka kénytelen volt visszaadni az engedélyét, mert az ellenőrzések során elbukott. Megszüntették átmenetileg az oktatók képzését is, hogy ne boruljon tovább a piac.

Addig is, amíg a hatóság úrrá lesz a helyzeten, a társaságok egymást jelentik fel. Ami azt illeti, nincs könnyű dolguk. A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség mát több panaszt is visszadobott, mondván, nem rá tartozik az ügy. Értesülésünk szerint ugyanakkor a Gazdasági Versenyhivatal nem zárkózik el a beadványokban foglaltak kivizsgálásától.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22