16 °C Budapest

Autósiskolák kulisszatitkai

Pénzcentrum
2007. június 22. 10:30

Egymás farkasai a hazai autósiskolák. A kiélezett árverseny miatt kialakult díjak már nem fedezik a költségeket, az oktatás színvonala egyre lejjebb kerül. Ezért az akciós tanfolyamok végszámlája is magasabb a nebulók számára. Ugyanis a meghirdetett ár legtöbbször csak a bukáshoz elég.

Az autósiskolák az árak gyilkolás amellett új fegyvernemet is választottak maguknak, egymást jelentik fel a különböző hivataloknál.

Az autósiskolák közötti árversenyben ma már ott tartunk, hogy elvileg 40-50 ezer forintért is szert tehetünk egy jogosítványra. Az más lapra tartozik, hogy sokan többször is kénytelenek nekifutni a vizsgának, mert az első oktatásból csak bukásra telik. Érdemes azonban megvizsgálni, mit nyújtanak ezért a pénzért a legolcsóbb autósiskolák. Először is harmincórányi gyakorlati oktatást, amely során a városi forgalomban óránként legalább két liter benzin fogy. Már ez a tétel önmagában 15-20 ezer forintot tesz ki. Számolni kell továbbá az oktató bérével, az autó amortizációjával, és a gyakorlati oktatást megelőző, elméleti képzéssel. És akkor még nem beszéltünk az iskolák által kötelezően befizetendő adóterhekről - írja a Magyar Hírlap.

Az emelkedő üzemanyagárak ellenére is csökkenő képzési díjak már régen nem adnak lehetőséget a minimálisan elvárható szakmai tartalomra. Az alacsony ár aránytalanul alacsony, mondhatni kritikán aluli minőséggel párosul.

A kérdés csak az, hogy az egyensúlyi helyzetéből kibillenő autósképzést hogyan lehetne visszazökkenteni a régi kerékvágásba.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az első lépéseket már megtették. Az autósiskolák mintegy tíz százaléka kénytelen volt visszaadni az engedélyét, mert az ellenőrzések során elbukott. Megszüntették átmenetileg az oktatók képzését is, hogy ne boruljon tovább a piac.

Addig is, amíg a hatóság úrrá lesz a helyzeten, a társaságok egymást jelentik fel. Ami azt illeti, nincs könnyű dolguk. A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség mát több panaszt is visszadobott, mondván, nem rá tartozik az ügy. Értesülésünk szerint ugyanakkor a Gazdasági Versenyhivatal nem zárkózik el a beadványokban foglaltak kivizsgálásától.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?