Jogosítvány nélkül is köthetsz autóbiztosítást?

Pénzcentrum
2007. május 2. 16:00

Az Egyesült Államokban mindig aktuális problémát képez az illegális bevándorlók helyzete. Az illegális bevándorlás elleni harc jegyében egyre több állam vezette be azt a szabályozást, hogy a törvénytelenül betelepültek jogosítványát nem újították meg, emiatt pedig az autóbiztosításuk automatikusan megszűnt. Azonban számos tengerentúli biztosító kezdi felfedezni az illegális bevándorlók piacán rejlő lehetőséget.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Kalifornia államban például az illegálisan letelepedettek nem kaphatnak jogosítványt, de azt már semmiféle törvény sem tiltja, hogy jogosítvánnyal nem rendelkezők is biztosítást köthessenek. Ezt használta ki többek között az Alliance United is. Brian Duffy, az Alliance United vezérigazgatója szerint, amióta beléptek erre a piacra, robbanásszerű növekedést könyvelhettek el.

Annak ellenére, hogy számos állam a jogi szabályozás révén kívánja mérsékelni, visszaszorítani a bevándorlás mértékét, az üzleti élet egyre inkább felfedezi a bevándorlókban rejlő pénzügyi lehetőségeket. Így például az idei év elején a Bank of America azoknak kínált hitelkártyát, akik nem rendelkeznek társadalombiztosítási azonosító számmal, valamint hitelezési történettel, Amerikában tipikusan ilyen személyek az illegális bevándorlók.

A biztosítók ezen lépése, annak ellenére, hogy a bevándorlás ellen harcolók körében ellenérzéseket váltott ki, megoldást nyújthat az eddig égető problémaként jelentkező balesetek kérdésére. Ezelőtt a biztosítással nem rendelkező illegális bevándorlók inkább elmenekültek a baleset helyszínéről, minthogy összetűzésbe keveredjenek a hatóságokkal. Új Mexikóban 2003 óta szerezhetnek illegális bevándorlók is jogosítványt, a rendőrség szerint azóta érezhetően biztonságosabb a közúti közlekedés.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 18. hétfő
Lukács
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07